JEE ana oturumu 2: Ulusal Test Kurumu (NTA), 12 Mart 2023, yarın JEE Ana 2023 Oturum 2 kayıtlarını kapatıyor. İlgilenen ve uygun adaylar, Ortak giriş sınavıJEE Oturum-II, jeemain.nta.nic.in adresindeki resmi web sitesinde.
JEE Ana Oturumu – II için online başvuru süreci 15 Şubat 2023 tarihinde başlamıştır. Ortak giriş sınavı olan JEE Oturum-2, programa göre 6-12 Nisan tarihleri arasında, 13 Nisan ve 15 Nisan günleri ayrılmış olarak yapılacaktır. .
Başvurunuzu buraya gönderin: JEE Ana Oturum 2 Kaydı
JEE Ana 2023 Oturum-II’ye Nasıl Başvurulur?
1. Adım. jeemain.nta.nic.in adresindeki resmi web sitesini ziyaret edin
Adım 2. Ana sayfada ‘Aday Etkinliği’ne gidin ve ‘JEE Ana Oturum-2 (2023) için Çevrimiçi Başvuru’ yazan bağlantıya tıklayın.
3. Adım. Şimdi kaydolun ve başvuru formunu doldurun
Adım 4. Kayıt ücretini ödeyin ve formu gönderin
5. Adım. İleride başvurmak üzere indirin ve yazdırın
kayıt olmadan
General/Gen-EWS/OBC (NCL) erkek adaylar için başvuru ücreti Rs’dir. 1.000. SC/ST/PwD/transseksüel ve kadın adaylar için başvuru ücreti Rs iken. 500.
JEE Ana 2023 Oturum-1
JEE Ana Oturum-1, Ocak 2023’te yapıldı. Sınava toplam 8,6 bin aday başvurdu ve bunların 8,22 bini JEE Ana Belge 1 sınavında yer aldı.
Makale 1 için, Ocak ayı oturumuna 6 binden fazla erkek ve 2,6 lakh’tan fazla kadın başvuruda bulundu. Paper 2 için sınava 21.000’den fazla kadın ve 25.000’den fazla erkek aday başvurdu.