Jaismine, ön çeyrekte Shashi; boykot eden ülkeler Yeni Zelanda ve Hollanda’dan boksörler Dünya Şampiyonası’nda yarışıyor | Boks haberleri

QasiM

Global Mod
Global Mod

YENİ DELHİ: Yasemin Lamboria Bhiwani boksör, Tanzanyalı Nyambega Beatrice Ambrose’un bayanlar 60kg kategorisindeki mücadelesini sadece 1 dakika 23 saniye içinde boşa çıkararak Hindistan’ın Dünya Boks Şampiyonası kadrosuna seçilmesini haklı çıkardı.
Dünya Kupası seçimine ağırlık sınıfında hüküm süren ulusal şampiyon Poonam Poonia tarafından meydan okunan Jaismine, Tanzanyalı rakibi ilk turda hakemden iki sayı aldıktan sonra Ambrose’a karşı baskın bir RSC (hakem maçı durdurur) zaferi elde etti.
Aralık ayında Bhopal Nationals için omuz yaralanmasından kurtulduktan sonra ilk uluslararası turnuvasını oynayan Birmingham CWG bronz madalya sahibi, rakibini galip gelen bir maçta yenmek için taktiksel ve teknik üstünlüğüyle birlikte çok çeşitli kombinasyon yumrukları sergiledi. moda.

“धाकड़” Kızlar
💪
📸
🥊
IBA Kadınlar Dünya Boks Şampiyonası
🗓
15-26 Mart
🇮🇳
Yeni Delhi@AjaySingh_SG l @debojo_m… https://t.co/6hwXdmHmZP

— Boks Federasyonu (@BFI_official) 1679066008000
“Her seferinde bir saldırı izliyorum. Dünya Kupası’na iyi hazırlandım. Güçlü yönlerime odaklanıyorum ve elimden gelenin en iyisini yapmak istiyorum” dedi.
Ön çeyrekte Jaismine’e katılmak Shashi ChopraKadınlar 63 kg’a kadar kategorisinde Kenyalı Mwangi Teresiah’ı son 32’de oybirliğiyle (5-0) mağlup eden . Shashi yaklaşımına son derece güveniyor görünüyordu ve üst düzeyde ilk büyük turnuvasını oynadığı asla olmadı.
Ancak Hindistan, Sanamacha Chanu’nun son dakikada yaptığı değişiklikle Dünya Kupası’ndaki ilk yenilgisini yaşadı. Shruti Yadav, bayanlar 70 kg’a kadar 32’lik turunda Çinli Zhou Pan’a 0-5 yenildi. Shruti’nin ayak hareketlerinden yoksundu, bu da hızını ve yumruklarını yumruklamasını engelledi.
Boykot NZ ve Hollandalı boksörler yarışıyor
Uluslararası Boks Birliği’nin (IBA) Rus ve Belaruslu boksörlere kendi ulusal bayrakları ve marşları altında yarışmalarına izin vermesinin ardından ABD liderliğindeki Dünya Kupası boykotunun bir parçası olan Yeni Zelanda ve Hollanda, farklı koşullar altında da olsa turnuvaya katıldı.
Yeni Zelanda boks federasyonu, takımının Dünya Kupası için sıkı çalıştığını anlayınca kadın boksörlerinin müsabakaya katılmasına izin verirken, Hollandalı boksör Katip Megan IBA’nın Mali Destek Programı (FSP) kapsamında kendi başına katılmaya geldi ve boykot eden ülkelerden boksörleri Yeni Delhi’de yarışmaya teşvik etti.
Megan daha sonra medyaya, etkinliğe siyasi bir açıklama yapmak için değil, dünyanın en iyilerine karşı rekabet etmek için geldiğini söyledi. Yaptırımların ne olduğunu bilmiyorum ama geldiklerinde göreceğiz” dedi.