YENİ DELHİ: Shafali Verma, yakın zamanda açılışı kazanan Hint ekibine liderlik etti ICC U19 Kadınlar T20 Dünya Kupası Güney Afrika’da, Çarşamba günü Ahmedabad’daki Narendra Modi Stadyumu’nda düzenlenen üçüncü Hindistan-Yeni Zelanda T20I öncesinde Hindistan Kriket Kontrol Kurulu (BCCI) tarafından tebrik edildi.
Taraftarların coşkulu tezahüratlarına, kriket efsanesi Sachin Tendulkar ve BCCI sekreteri Jay Şah ve başkan Roger Binnie genç tugayı onurlandırdı.
“Bu büyük başarınız için sizi tebrik etmek istiyorum. Bütün ulus (zaferi) yıllarca kutlayacak.
Tendulkar tebrik töreninde “Benim için kriket hayallerim 1983’te başladı, ancak bu Dünya Kupası’nı kazanarak birçok hayali gerçekleştirdiniz. Bu büyük bir başarıydı,” dedi.
“Bu Dünya Kupasını kazanarak, Hindistan’daki genç kızlara ülkeyi temsil etme hayali verdiniz.Usta Blaster @sachin_rt Nar’da bir konuşma yapıyor… https://t.co/GqE6wFiYMF
— BCCI (@BCCI) 1675258966000
“WPL’nin (Kadınlar Premier Ligi) başlangıcı en önemlisi olacak. Kadın ve erkek eşitliğine inanıyorum, sadece sporda değil. Fırsat eşitliği olmalı” diye ekledi.
Tendulkar, BCCI’nın ülkede kadın kriketinin büyümesi için elinden gelenin en iyisini yaptığını söyledi.
“BCCI’nin yapabildikleri ve yetkililerin kadın kriketinin gelişmesine yardımcı olmak için yaptığı katkı, bence (gelecekte) gerçekten iyi iş çıkaracağımızın bir işareti.”
Kurul sekreteri Shah daha önce, Hindistan’ın Pazar günü İngiltere’yi tek taraflı bir finalde yenerek şampiyonluğu kazanmasından kısa bir süre sonra takımı tebrik için davet etmişti. Ayrıca tebrik töreninde dağıtılan ekip ve destek personeli için 5 Rs crore nakit ödülünü duyurdu.
BCCI Başkan Yardımcısı Rajeev Shukla ve Sayman Ashish Shelar törende hazır bulunan diğer ileri gelenler arasında yer aldı.
Hindistan, ilk pacer şampiyonluğu için finalde İngiltere’yi yedi kaleyle yendi Titas Sadhu Maçın Oyuncusu seçildi.
Açıcı Shweta Sehrawat, turnuvadaki en yüksek koşuyu yapan kişiydi – 7 maçta ortalama 99 ile 297 koşu.