YENİ DELHİ: Hindistan hakimiyetini sürdürdü ISSF Dünya Kupası Çarşamba Kahire’de bir Olympian olarak Aishwary Pratap Singh Tomar erkekler ferdi 50m tüfek 3 pozisyon yarışmasında altın madalya aldı.
Bu, ülke madalya çetelesinin zirvesindeki konumunu pekiştirirken, Hindistan’ın turnuvadaki dört altın da dahil olmak üzere altıncı madalyasıydı.
Tomar, Avusturya’yı yendi Alexander Schmirl altın madalya maçında 16-6’lık skorla rahat bir şekilde kazandı.
Yarışmada altın madalya da kazanan 22 yaşındaki Tomar, Changwon Dünya Kupası Geçen yılki sıralama turunun ardından, masa liderinin 407,9 puanına karşı toplam 406,4 puanla Schmirl’in gerisindeydi.Dördüncü Altın!!!!@pratap1190 erkekler 50m tüfekte Avusturyalı Alexandre’ı 16-6 yenerek 3. sırayı aldı… https://t.co/DIOG6CPKWh
— NRAI (@OfficialNRAI) 1677074710000
Daha önce, Hintli diz çökme, yüzüstü yatma ve ayakta durma olmak üzere üç aşamada 588 puan alarak elemeyi zirveye taşımıştı.
Akhil SheoranEtkinlikte yarışan başka bir Hintli, 587 ile sıralama turlarında ikinci oldu.
Bu, Hindistan’ın Güney Kore’de ilk kez kazandığı ikinci bireysel Dünya Kupası altınıydı.
Tomar olaydan sonra şunları söyledi: “Daha önce iki kez bu mesafede iyi performans göstermemiştim, bu yüzden bu sefer madalya ile dönmeye kararlıydım.”
Sıralama turuna yavaş bir başlangıcın ardından zihniyeti sorulduğunda, “Benim için pek bir şey yapmadı. Dediğim gibi, her zaman en sevdiğim ‘ayakta durma’ pozisyonuna geri dönebileceğime çok kararlı ve emindim. olan buydu.”
Tomar, diz çökmüş, yatmış ve ayakta 20 şutun ardından 588 puanla eleme turunu birinci sırada tamamladı. Sıralama turunda takım arkadaşı Sheoran’a eşlik etti.
Hintli ikili, diz çökmüş pozisyonda ilk beş atıştan sonra Tomar altıncı ve Sheoran sekizinci ile sıralama turuna yavaş başladı.
Bununla birlikte, ikinci yüzüstü pozisyonda ayrılan 10 atış bittikten sonra, her ikisi de Sheoran ikinci ve Tomar beşinci ile ilerledi. Bu arada, Avusturyalı Schmirl yarışa liderlik etti ve bunu sıralama turunun sonuna kadar sürdürdü.
Hindistan’ın bir numaralı Tomar’ı hala lider olan Schmirl’in sadece 0,5 gerisinde ikinci sıraya yükselirken, ayakta ilk beş atıştan sonra işler dramatik bir şekilde değişti.
Sheoran beşinci sıraya düştü ve sonunda 30 atıştan sonra yedinci sırada düştü. 40 atıştan sonra, hem Avusturyalı hem de Hintli, bir altın madalya çatışması ayarlamak için ilk iki sırayı aldı.
Her tek atış serisinin galibine iki puan verilen temelde 16 puanlık bir yarış olan altın madalya turunda, Tomar ilk seriyi kazandı.
Ancak, Hintli oyunu kapatmak için sansasyonel bir şutla ayrılmadan önce 4-4 ve ardından 6-6’daki skorlarla işler sıkı kaldı.
Avusturyalı oyuncu tarafından 6-12’de alınan bir mola, Tomar’ın ivmesini kırmak için hiçbir şey yapmadı.
Ritim sahnede biter
Günün ilk madalya etkinliğinde, bayanlar 25 metre tabancasıyla 589 atış yaptıktan sonra sıralama turlarına katılmaya hak kazanan Hintli Rhythm Sangwan, son dört madalya turunu tamamlayamadı.
Salı günü ilk hassas turda liderlik etmek için 295 ve ardından hızlı atış turunda 294 atış yaparak Alman Doreen Vennekamp’ın arkasında ikinci oldu.
İkinci sıradaki maçta Rhythm elendi ve yirmi üzerinden dokuz vuruşla dördüncü oldu. Turnuvada altın madalyayı Macar Veronika Major kazandı.
Manu Bhaker ve Esha Singh 571 ve 570 şut atarak sırasıyla 32. ve 34. oldular.
(PTI girişi ile)