IPL, Hint kriketinin başına gelen en iyi şey: Gautam Gambhir | kriket haberleri

QasiM

Global Mod
Global Mod
YENİ DELHI: Kolkata Knight Riders’ı 2012 ve 2014’te iki Hindistan Premier Ligi (IPL) kupasına kaptıran eski Hindistan açacağı Gautam Gambhir, turnuvanın tanıtımının son birkaç yılda Hint kriketinin başına gelen en iyi şey olduğuna inanıyor.
“IPL, Hint kriketinin başına gelen en iyi şey. Bunu tüm duyularımla söyleyebilirim. Başladığından beri IPL’ye karşı çok fazla tepki oldu. Hint kriketinde her başarısızlıkta, suç IPL’ye düşüyor. Bu adil değil. ICC turnuvalarında iyi performans göstermiyorsak, oyuncuları suçlayın, performansı suçlayın, ancak IPL’ye işaret etmek haksızlıktır,” dedi Gambhir TURF2022 ve Hindistan Spor Ödülleri’nden Cumartesi günü FICCI.
Hindistan’ı 154 IPL maçı dışında 58 Test, 147 ODI ve 37 T20I’de temsil eden Gambhir, IPL’nin gelmesiyle birlikte oyuncular arasında nasıl bir finansal güvenlik olduğuna ışık tutuyor. “Bir sporcu ancak 35-36 yaşına kadar kazanabilir. IPL, bir o kadar önemli olan finansal güvence sağlar.”
IPL ve SA20 yarışmalarında Lucknow ve Durban Super Giants franchise’larının küresel akıl hocası olarak çalışan eski solak topa vuran oyuncu, son yıllarda ulusal takıma liderlik etmesi için Hintli koçları işe aldığı için BCCI’yı övdü ve daha fazla See Hintli oyuncu istedi. koçlar IPL’de çalışır.
“Hint kriketinde olan güzel bir şey, Hintlilerin artık Hindistan milli kriket takımına koçluk yapmaya başlamasıdır. Hint takımına (bir) Hintlinin koçluk yapması gerektiğine şiddetle inanıyorum. Çok şey borçlu olduğumuz tüm bu yabancı koçlar “Onlar buraya para kazanmak için geliyorlar ve sonra kayboluyorlar. Sporda duygular önemlidir. Hint kriketiyle ilgili duygusal olabilenler, yalnızca ülkelerini temsil etmiş kişilerdir.”
“Ben Lucknow Super Giants’ın akıl hocasıyım. Değiştirmek istediğim şeylerden biri, IPL’deki tüm Hintli koçları görmek istiyorum. Çünkü hiçbir Hintli koçun Big Bash’te veya herhangi bir yabancı ligde şansı olmayacak. Hindistan krikette bir süper güç. Ama teknik direktörlerimizin hiçbir yerde şansı yok. Bütün yabancılar buraya geliyor ve üst sıralarda yer alıyor. Diğer liglere göre daha demokratik ve esneğiz. İnsanlarımıza daha fazla fırsat vermemiz gerekiyor.”
Aynı zamanda Doğu Delhi’den Lok Sabha milletvekili olan Gambhir, eyalet hükümetlerinin hokey gibi diğer sporları teşvik etmek için Odisha modelini benimsemesi ve bir Olimpik sporu seçerek ilgili eyaletlerine dahil etmesi gerektiğini ileri sürdü.
“Spor, Hindistan’ın kalkınmasında büyük bir rol oynayacak. Küçük çocukları elektronik cihazlarından ziyade spor ve fiziksel aktivitelerle meşgul etmeye ihtiyaç var. Odisha’nın Hint hokeyinde yaptığı gibi, her eyalet bir spor seçmelidir. Nereye bakın Bugün hokey gitti. Spor Bakanlığı’nın çok şey yaptığını ve şirketlerin dahil olduğunu biliyorum, ancak her eyalet bir sporu seçer ve tamamen buna odaklanırsa, olimpik sporlarımızın nerede olacağını bir düşünün.”
“Benim yolum buysa, BCCI muhtemelen devam etmeli ve gelirin yüzde 50’sini diğer tüm Olimpik sporlara vermeli, benim tarzım olmasa da. Çünkü kriketten elde edilen gelirin yüzde 50’si kriketçiler için yeterli Ama geri kalanı Yüzde 50’si aslında diğer tüm sporları alabilir.”