MAUNGANUI’Yİ KURULUM: İngiltere karşı bu haftanın ilk Testi için Çarşamba günü dikiş bowling oyuncusu Stuart Broad’u geri çağırdı Yeni Zelanda Maunganui Dağı’nda, emektar James Anderson ile grev ortaklığını yeniden bir araya getirdi.
566 Test kalesine sahip olan Broad, saldırıyı 675 ihraçla İngiltere’nin tüm zamanların önde gelen bowling oyuncusu olan 40 yaşındaki Anderson ve denizci Ollie Robinson ile birlikte yönetecek.
Kendi ülkesinde ilk kez İngiltere’ye liderlik edecek kaptan ve çok yönlü Ben Stokes, Perşembe gününden itibaren gece-gündüz karşılaşması için bowling atağını tamamlayan spinner Jack Leach ile dördüncü dikiş seçeneği olacak.
36 yaşındaki Broad, çocuğunun doğumundan sonra Aralık ayında Pakistan’a karşı 3-0’lık bir Test serisi zaferini kaçırdı.
İki Test serisinin ilk maçının, Yeni Zelanda’da Cyclone Gabrielle’in neden olduğu ulusal olağanüstü duruma rağmen zamanında başlaması bekleniyor.
Ancak fırtına, The Bay Oval’in küçük kapısının, genellikle yan bowlingi tercih eden bir şey olan birikimin çoğunda kapalı kaldığı anlamına geliyordu, ancak Stokes bunun nasıl oynayacağından emin değildi.
“Geçmişte Yeni Zelanda’daki test maçlarına baktığımda, o kadar yeşil olduklarında burada küçük kapılara çok fazla bakabileceğinizi sanmıyorum” dedi.
“Geçen hafta Hamilton’da oynadığımız iki günlük hazırlık maçında, küçük kapı çok yeşildi, üzerinde çok fazla çim vardı ve çok, çok doğru oynadı.
“Yani bunun ne kadar etkili olacağını bilmiyorum – umarım yazı tura atmayı kaybederim” diye şaka yaptı.
Stokes, ekibin havaya rağmen çadırın altında antrenman yapmayı başardığını söyledi.
Stokes gazetecilere verdiği demeçte, “Buradaki çadır konusunda şanslıydık, antrenman yapabildik, ancak kasırga hazırlıklara yardımcı olmadı” dedi.
Kadroda pacemen Olly Stone ve Matthew Potts ile hangi bowling oyuncularının dışarıda bırakılacağına karar vermenin zor olduğunu itiraf etti.
“Jimmy (Anderson) ve Broady (Broad) deneyimine sahibiz, üçüncü vuruşlarınızda her zaman küçük bir X faktörü istersiniz ki biz de öyle.
“Şu anda İngiltere’den gelen büyük bir hızlı bowling oyuncusu grubumuz var ve bu, içinde olmamız heyecan verici bir durum.”
İngiltere favori olarak geldi ve geçen yıl Yeni Zelanda’ya karşı evinde üç galibiyet de dahil olmak üzere son 10 Testinin dokuzunu kazandı.
Stokes, takımının geçen yıl Avustralya’da oynamak için Yeni Zelanda sözleşmesini iptal eden Trent Boult ile karşılaşmak zorunda kalmayacağına şaşırdı.
Stokes, “Trent Boult’un olmadığı herhangi bir takım size biraz umut verir. O iyi performans gösteriyor, ancak bu Yeni Zelanda’nın sorunu, bizim değil,” dedi.
İngiltere ekibi birkaç haftadır Yeni Zelanda’da ve Stokes, dizinin yeterince erken başlayamayacağını söyledi.
Keşke maç bugün olsaydı, sanki yıllardır buradaymışız gibi bir his var” dedi.
“İkinci oyun, ilkinden sonra yoğun ve hızlı geliyor, bu yüzden takım başlamak için can atıyor.”
İkinci ve son test 24 Şubat’ta Wellington’da başlayacak.
İngiltere 11’i: Ben Duckett, Zak Crawley, Ollie Pope, Joe Root, Harry Brook, Ben Stokes (Kaptan), Ben Foakes, Stuart Broad, Jack Leach, Ollie Robinson, James Anderson