İngiltere dikiş makinesi Chris Uyanıyor yakın gelecekte test ekibine geri dönmek istiyor Kül Neredeyse bir yıldır en uzun formatta oynamadıktan sonra, kendi sahasında Avustralya’ya karşı seri.
Woakes en son Mart 2022’de İngiltere için Batı Hint Adaları turunda forma giydi ve o yıl dizindeki sakatlık nedeniyle tüm yazı kaçırdı.
İngiltere, Karayipler’deki seri yenilgilerinden bu yana, yeni teknik direktör Brendon McCullum altında yeniden canlandı ve “Bazball” adlı eğlenceli ve hücum oyun tarzıyla övüldü.
Olayları kenardan izlemek zorunda kalan Woakes, şimdi 16 Haziran’da Edgbaston’daki ilk testle başlayacak olan Ashes için karışıma dahil olmak istiyor.
Çarşamba günü İngiliz medyasına konuşan Woakes, “Bunun bir parçası olmayı çok isterim ve İngiltere’deki rekorumun başkalarınınkine rakip olduğunu hâlâ hissediyorum.”
“Kırmızı topu formda tutabilir, şut atabilir ve iyi bowling oynayabilirsem, karışıma dahil olacağımı düşünmek isterim. Girilmesi zor bir taraf, bunun farkındayım ve başlangıçta bir şansım var. bazı performanslar yapmak için sezon.”
Beyaz top formatlarında İngiltere ile Dünya Kupası galibi olan Woakes, kazançlı Twenty20 Hindistan Premier Ligi’ni atlamayı ve bir test geri dönüşü teklifinde Eyalet Şampiyonası tarafı Warwickshire’a dönmeyi seçti.
“IPL’den ne zaman erken dönsem, test yazına girmek için en iyi formda dönmüş gibi hissetmiyorum.”
“Benim için T20’den kriket testi oldukça büyük bir sıçrama ve bu geçişi oldukça zor buldum. Kasaplar farklıdır. Bowling oyuncuları ve çok yönlü oyuncular için turnuvadan turnuvaya gidip yine de İngiltere için oynamak daha zor.”