İngiltere kriket takımı 2005’ten beri Pakistan’daki ilk test serisi için geldi | kriket haberleri

QasiM

Global Mod
Global Mod
İSLAMABAD: İngiltereTakımın kriket takımı, 2005’ten bu yana Pakistan’daki ilk Test serisini oynamak için Pazar günü erken saatlerde İslamabad’a geldi.
Yöneten Ben Stokes, İngiltere tura İslamabad’a bitişik bir şehir olan Rawalpindi’de başlayacak ve önümüzdeki Perşembe gününden itibaren ilk Test yapılacak. İkinci Test, 9-13 Aralık tarihlerinde Multan’da oynanacak ve İngiltere, 17-21 Aralık tarihlerinde Karaçi’de yapılacak son Test ile turu tamamlayacak.
İngiltere, finalde Pakistan’ı mağlup ettikleri Avustralya’daki T20 Dünya Kupası öncesinde Pakistan’da yedi maçlık bir T20 serisi oynamıştı.
İngiltere, geçen yıl Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki T20 Dünya Kupası için Pakistan turuna çıkacaktı, ancak Yeni Zelanda’nın Pakistan turunu Rawalpindi’deki ilk ODI’deki yazı tura atışından dakikalar önce yarıda kesmesinin ardından güvenlik endişeleri nedeniyle turu iptal etti.

İngiliz kaptanın Pakistan topraklarındaki ilk adımları. @englandcricket #PAKvENG | #UKSePK https://t.co/roCK3JkrGz

– Pakistan Kriket (@TheRealPCB) 1669500912000
Eski Pakistan Başbakanı Imran Khan’ın görevdeki hükümete karşı yaptığı protesto sırasında doğu Pencap eyaletinin bir bölgesi olan Wazirabad’da yaralanmasının ardından İngiltere’den Pakistan’a yaptığı test gezisiyle ilgili bazı endişeler vardı.
Stokes, geçen Cuma günü takımın Pakistan’a uçmadan önce bir hafta antrenman yaptığı Abu Dabi’de “İngiltere’nin Pakistan’da Test kriket oynamasından bu yana uzun zaman geçti,” demişti.
“Son zamanlarda İmran Khan’ın başına gelenler biraz endişe yarattı, ancak uzun yıllardır İngiltere’nin güvenlik görevlisi olan Reg Dickason’a sahibiz ve işi onun yetenekli ellerine bıraktık.”
Pazartesi günü Khan, Pakistan Kriket Konseyi Başkanı Ramiz Raja ve İngiliz Yüksek Komiseri ile Lahor’da bir araya geldi ve yetkililere hükümet karşıtı protestosunun İngiltere kriket takımının Pakistan turunu kesintiye uğratmayacağına dair güvence verdi.
Pakistan, 2009’da Sri Lanka kriket takımının Lahor’da saldırıya uğramasının ardından yabancı takımların Pakistan’a gitmekte tereddüt etmesiyle, son 17 yılda İngiltere’yi BAE’deki bir test serisinde iki kez ağırlamıştı.

Hoş geldiniz beyler! Burada olduğuna sevindim. Heyecan verici bir seri olacak #PAKvENG #UKSePK https://t.co/eQLyHnJIV7

– Pakistan Kriket (@TheRealPCB) 1669499868000
Bununla birlikte, 2015’ten bu yana Pakistan, yurt dışında uluslararası maçlara kendi evinde ev sahipliği yapabileceğine dair güvenini yeniden kazanmaya başladı ve Güney Afrika ve Avustralya dahil olmak üzere neredeyse tüm büyük kriket ülkelerine ev sahipliği yaptı.
Üçlü Test serisi, Pakistan beşinci ve İngiltere yedinci sırada yer alan Dünya Test Şampiyonası’nın bir parçası olacak. Pakistan’ın gelecek yılki final için umutlarını canlı tutması için üç Testlik seriyi kazanması gerekiyor.
Pakistan ana hızlı bowling oyuncusundan yoksun kalacak Şahin Afridi, dizindeki sakatlık nedeniyle kadro dışı bırakıldı. Ev sahibi takım ayrıca orta sınıf vurucu Fawad Alam ve as leg spinner’ı da düşürdü. Yaser Şah kötü form nedeniyle.
Açıkta kalan hızlı bowling oyuncuları Haris Rauf ve Mohammad Ali ile dizi sırasında çıkış yapması beklenen gizemli spinner Abrar Ahmed ile birlikte kadroya çağrıldı.
İngiltere’nin de ilk Test öncesinde sakatlık endişeleri var ve hızlı bowling oyuncusu Mark Wood kalça yaralanması nedeniyle şüpheli. Stuart Broad’a turneden babalık izni verildi çünkü İngiltere, Pakistan’ın vurucularını taciz etmek için deneyimli hızlı bowling oyuncusu James Anderson’a güvenecek.
İngiltere, Leicestershire’dan 18 yaşındaki çok yönlü oyuncuyu aldı rehan ahmet başlangıçta onu tur için net bir bowling oyuncusu olarak seçtikten sonra yanda.
seçim: Ben Stokes (Kaptan), Harry Brook, Joe Havuç, Zak CrawleyOllie Pope, Ben Duckett, Liam Livingstone, Ben Foakes, Jack’lerKeaton Jennings, Jack Leach, James Anderson, Jamie Overton, Ollie Robinson, Mark Wood, Rehan Ahmed