İngiltere ikinci testte değişmedi, Matt Henry Yeni Zelanda’ya döndü | kriket haberleri

QasiM

Global Mod
Global Mod

İngiltere karşı ikinci Testte aynı takımla aynı stili oynar Yeni Zelandakaptan Ben Stokes ev sahipleri getirecek gibi görünürken Perşembe günü onaylandı Matt Henry diziyi iyileştirmeye çalışırken bowling saldırılarında.
Turistler, Stokes ve koç Brendon “Baz” McCullum altında oynadıkları “Bazball” tarzı kriket sayesinde geçen hafta sonu Tauranga’da gündüz-gece açılış Testinde 267 turluk bir zafer kaydetti.
Seamers Stuart Broad, James Anderson ve Ollie Robinson galibiyette önemli roller oynadılar ve Stokes, üçü de gitmeye hazır olduklarını belirttikten sonra Cuma günü aynı tarafı Wellington’s Basin Reserve’e göndermenin iyi bir fikir olmadığını söyledi.
Gazetecilere verdiği demeçte, “Bu sadece bowling oyuncularının ayağa kalkmasını izlemekle ilgili bir durumdu ve hepsi oldukça iyi yükseldi, yani evet, takım değişmedi” dedi.
“En güçlü 11’inizi seçmekle, seçtiğiniz bowling oyuncularının %100 olduğundan emin olmak arasında ince bir çizgi var. Bana gitmeye hazır olduklarını söylediklerinde takımı seçmek oldukça kolaydı.”
Geçen haftaki zafer, 2008’den beri Yeni Zelanda’da İngiltere için bir Testte bir ilkti ve şimdi altı yıl sonra ilk kez Black Caps’e kendi evlerinde Test serisinde yenilgi verme şansına sahipler.
Ancak Stokes, “Bazball” felsefesine uygun olarak İngiltere’nin sonuçtan çok eğlenceli kriket oynamaya odaklanacağını söyledi.
Christchurch doğumlu Stokes, “Seride 2-0’lık bir galibiyetle buradan ayrılmak harika olurdu, ancak bunu başarmak için buraya gideceğimizi sanmıyorum,” diye ekledi.
“Son 10-12 aydır oynadığımız kriketin aynısını oynamak istediğimizi düşünüyorum ve Yeni Zelanda bu hafta bizden daha iyiyse, o zaman bunu söyleyebiliriz.”
Yeni Zelandalı kaptan Tim Southee, Bay Oval’deki pembe top maçında İngiltere tarafından tamamen geride bırakıldıktan sonra bu hafta kırmızı top kriketine geri dönmekten mutlu olacağını açıkça belirtti.
Denizci, Yeni Zelanda’nın Wellington’daki ikinci ve son Testte İngiltere’nin agresif oyun tarzını kopyalamaya çalışmasının pek olası olmadığını ekledi.
Gazetecilere, “Kendi tarafınıza bakmalı ve sahip olduklarınızla çalışmaya çalışmalısınız” dedi.
“İngiltere’deki kompozisyon nedeniyle işe yarıyor, ancak bizim için işe yarayan bir yol bulmakla ilgili. Bu koşulları oldukça iyi biliyoruz ve bence ev sahibi avantajınız burada devreye giriyor.”
Test kriketindeki iç saha avantajı genellikle küçük kapı hazırlığını içerir, ancak Stokes, eski Yeni Zelanda Test kaptanı McCullum’un Basin Reserve’deki çimenli parkurun neye hizmet edebileceği konusunda iyi bir fikre sahip olacağını belirtti.
Southee, Yeni Zelanda’dan Tauranga’da kötü sonuçlar alan bir üst sıralamada herhangi bir değişiklik olma ihtimalinin düşük olduğunu, ancak ilk çocuğunun doğumu nedeniyle ilk testi kaçıran denizci Henry’nin muhtemelen yan tarafa döneceğini söyledi.
“Matt bir süredir yeni bir atıcı ve uzun süredir Test tarafında, bu yüzden geri kayacağını düşünüyorum” dedi. “Bu, küçük kapıya iyice bakar bakmaz vermemiz gereken bir karar.”