David Saker, rolünü yeniden canlandıracak. İngiltere‘nin bu yılki hızlı bowling koçu Kül kaptan Avustralyalıya yaklaştıktan sonra Ben Stokes Geçen yıl Twenty20 Dünya Kupası’nda.
İngiltere Ashes’ı 3-1 kazandığında teknik direktör Saker’dı. Avustralya 2010-11’de, ancak 4-0 kazandıkları için 2017-18 serisi için kendi ülkesine geçti. T20 Dünya Kupası’nı kazandıklarında İngiltere’nin koçluk ekibine danışmanlık yaptı.
Saker İngilizlere “Çok fazla Test kriket yapacağımı sanmıyorum ama Ashes’ı yapıyorum. Ben (Stokes), ‘Seni Ashes’e dahil etmek isterim’ dedi” dedi. Pazartesi basın.
“Rob Key (İngiltere kriketinin genel müdürü) zaten biraz su yüzüne çıkarmıştı ama o kadar meşguldüm ki bunu gerçekten yapmak istediğimden emin değildim.
“Stokesy zorlayınca kolay bir karar oldu. Fırsatın büyüklüğünden dolayı hemen evet dedim. Ashes ile her iki tarafla da ilişki kurdum ve kriket olabildiğince heyecan verici. Bu en büyük test olayı . “
Saker, “herhangi bir iş gibi” gördüğü için bağlılıkları değiştirmenin söz konusu olmadığını söyledi.
56 yaşındaki, yalnızca deneyimli öncüler James Anderson ve Stuart Broad ile değil, aynı zamanda Jofra Archer ve Mark Wood ile çalışmayı dört gözle beklediğini söyledi.
“Aykırı değerler açıkça 150km/s bowling oyuncuları. Jofra ve Wood’u hazır bulundurmamız heyecan verici. Onları birlikte oynayıp oynamamanız başka bir şey ama bence Avustralyalılara karşı bu hıza ihtiyacınız var” dedi.
“İngiliz koşullarında oynadığımda onların bowling grubunun Avustralyalıların önünde olacağını düşünüyorum. Önemli olan hangi takımın en iyi vuruşu yapacağıdır, bence her iki taraf da bunu biliyor.”
The Ashes, 16 Haziran’da Edgbaston’daki ilk Test ile başlayacak.