India Post GDS Recruitment 2023: Kayıt Bugün Sona Eriyor, indiapostgdsonline.gov.in adresinden başvurun

ManK

New member

YENİ DELHİ: India Post, Gramin Dak Sevak pozisyonu için adayların işe alımına yönelik çevrimiçi başvuru kayıt sürecini kapattı.
Uygun ve ilgili adayların daha fazla beklememeleri ve başvuru portalı kapanış saatlerinde muhtemelen yanıt vermeyeceği için mümkün olan en kısa sürede başvuruda bulunmaları tavsiye edilir.
Adaylar, indiapostgdsonline.gov.in adresindeki India Post resmi web sitesinde GDS Recruitment 2023’e başvurabilirler.
Hindistan Post GDS İşe Alımı 2023: Önemli Tarihler

Hayır.AktiviteTarih
1Çevrimiçi başvuru başlar27 Ocak 2023
2Başvuru için son tarih16 Şubat 2023
3Düzenleme/Düzeltme penceresi açılır17 Şubat 2023
4Düzeltme penceresi kapanır19 Şubat 2023

Hindistan Post GDS Recruitment 2023: Eğitim Yeterliliği
(i) Hindistan Hükümeti/Eyalet Hükümetleri/Hindistan’daki birlik bölgeleri tarafından tanınmış bir Okul Eğitim Kurulu tarafından yürütülen 10. Standart Matematik ve İngilizce (Zorunlu veya Seçmeli olarak çalıştıktan sonra) Ortaokul Sınavını Geçme Sertifikası onaylanmış tüm GDS kategorileri için zorunlu bir eğitim niteliği.
(ii) Başvuru sahibi, yerel dili, yani yerel dilin adını en azından ortaöğretim seviyesine kadar çalışmış olmalıdır. [as compulsory or elective subjects].
Hindistan Post GDS İşe Alım 2023: Hindistan Post GDS Seçim Süreci
India Post GDS (Gramin Dak Sevak) alımı için seçim kriterleri eyalete ve çevreye göre değişir. Ancak, aşağıda GDS özelliği için bazı genel seçim kriterleri verilmiştir:
Liyakat temelli: GDS pozisyonları için aday seçimi öncelikle liyakat esasına dayalıdır. Başarı listesi 10. sınıf kurul sınavında alınan notlara göre hazırlanır. Rakamlar ne kadar yüksekse seçilme şansı o kadar yüksektir.
Belge Doğrulaması: Kısa listeye giren adayların belge doğrulama sürecine katılmaları gerekmektedir. Bu süreçte adayların akademik sertifikalar, kimlik belgeleri ve diğer ilgili belgeler dahil olmak üzere tüm orijinal belgeleri sunmaları gerekmektedir.
Konut: GDS alımı için, açık kontenjanın müsait olduğu PTT civarında ikamet eden adaylar tercih edilecektir. Diğer bir deyişle, aynı köye veya topluluğa mensup adayların seçilme olasılığı daha yüksektir.
Bilgisayar bilgisi: India Post’un GDS işe alım duyurusu, adayların seçim sürecinde test edilen temel bilgisayar bilgisine sahip olması gerektiğini belirtir.
Dil bilgisi: Adaylar, postanenin bulunduğu eyaletin/bölgenin yerel dilini bilmelidir.
Resmi bildirimi indirmek için doğrudan bağlantı
Hindistan Post GDS Açık Pozisyonlarına Nasıl Başvurulur?
Hindistan GDS Postasına (Gramin Dak Sevak) başvurmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
1. Adım: India Post resmi web sitesini ziyaret edin: https://www.indiapost.gov.in/
Adım 2: “Fırsatlar” bölümüne gidin ve “Kariyer” veya “İşe Alım” üzerine tıklayın.
3. Adım: GDS işe alım duyurusunu arayın ve dikkatlice okuyun.
Adım 4: Bildirimdeki “Çevrimiçi Başvur” bağlantısını tıklayın.
Adım 5: Başvuru formunda kişisel bilgiler, eğitim nitelikleri ve iletişim bilgileri gibi gerekli bilgileri doldurun.
6. Adım: Vesikalık fotoğraf, imza ve diğer ilgili sertifikalar gibi gerekli belgeleri yükleyin.
Adım 7: Varsa, başvuru ücretini çevrimiçi olarak ödeyin.
Adım 8: Başvuru formunu inceleyin ve gerekirse değişiklikleri yapın.
Adım 9: Başvuru formunu gönderin ve ileride başvurmak üzere yazdırın.