“İnanılmaz”: Michael Vaughan ırkçı sözler söylediğini yalanladı | kriket haberleri

QasiM

Global Mod
Global Mod

Önceki İngiltere Kriket kaptanı Michael Vaughan, Cuma günü eski takım arkadaşlarına karşı ırkçı sözler söylediğini yalanladı. Yorkshire tarafından suçlanan kriket kulübü Azeem Refik. Vaughan, Yorkshire’daki ırkçılık iddialarıyla ilgili bir duruşmada, Rafiq tarafından kendisine atfedilen açıklamayı yapmasının “düşünülemez” olduğunu söyledi.
Vaughan ve diğer birkaç eski ilçe kriket kulübü oyuncusu, ırksal olarak ayrımcı bir dil kullanmakla suçlanıyor. 32 yaşındaki Pakistan doğumlu Rafiq, kulüpteki iki büyüsüne bağlı olarak ırkçılık ve zorbalık suçlamalarıyla ilk olarak Eylül 2020’de ortaya çıktı.
Rafiq, Vaughan’ın kendisine ve Asya kökenli diğer üç Yorkshire oyuncusuna, Yorkshire ile Nottinghamshire arasında Trent Bridge’de oynanan 2009 Twenty20 maçından önce “sizden çok kişi var, bu konuda bir şeyler yapmamız gerekiyor” dediğini iddia etti.
İngiltere ve Galler için Kriket Kurulu Avukatı Jane Mulcahy Londra’da devam etmekte olan Kriket Disiplin Komisyonu duruşmasında Vaughan’a “çok fazla kişi var” sözlerinin hem “tamamen kabul edilemez” hem de “ırkçı ve ayrımcı” olup olmadığını sordu.
İfadesinde “Kesinlikle” diyen 48 yaşındaki Vaughan, “Suçlamada bu kelimeleri kullanmamın akıl almaz olduğunu düşünüyorum.”
Cuma günkü çapraz sorgulama sırasında Vaughan, “2009’da söyleyeceğim kelimeleri söylemediğimi bildiğim konusunda çok net bir fikrim var” diye ısrar etti.
2005 Ashes ödüllü kaptan şunları ekledi: “Bir oyuncu olarak geçmişime bakarsanız, ne zaman sahaya çıkıp takım arkadaşlarıma onları oynamak için kötü bir ruh haline sokan bir şey söylerdim bilmiyorum. kriket oynamak.
“Yapacağım bu yorum, takım arkadaşlarımı maksimum performans sergileyemeyecekleri bir konuma getirirdi.”
“(Yorkshire) takımında aynı anda üç veya dört Asyalı oyuncunuz var, bundan daha fazla gurur duyamazdım.”
Mulcahy ayrıca Vaughan’ın bir telefon rehberi hakkında 2010 yılında yaptığı bir tweet’e atıfta bulundu.
Şöyle yazdı: “Neden 118’i aradığınızda 118’i aradığınızda cevap verenlerin hepsi yabancı … Söylediklerinden bir şey anlayamıyorum … Can sıkıcı.”

Neden 118’i aradığınızda 118’i aradığınızda cevap verenlerin hepsi yabancı… Ne dediklerine anlam veremiyoruz… Can sıkıcı

— Michael Vaughan (@Michael Vaughan) 1284145375000
“Bu senin tweet’in mi?” diye sordu Mulcahy.
“Kesinlikle ve bu kabul edilemez,” diye yanıtladı Vaughan.
Mulcahy, Vaughan’a olağandışı bir şey olmadıysa neden Kasım 2021’de Rafiq ile bir görüşme ayarladığını sordu.
Vaughan, “Çok büyüdüğünü ve çok fazla insanı incittiğini hissettim. Kimse için kolay olmadı.
“Bunun 14 yıl önceki kelimeden kelimeye bir süreçle başa çıkmak için doğru süreç olduğunu düşünmüyorum. Ne olursa olsun, bu, oyunu korkunç bir şekilde ele alıyor, bu durumla kriketin nasıl oynandığını gerçekten kötü bir şekilde ele alıyor. ele alınmıştır.” .”
bu AMB Geçen yıl haziran ayında yedi kişiye ve Yorkshire’a karşı suç duyurusunda bulunuldu ve kulüp dört suçlamayı kabul etti.
Vaughan, iddialara kişisel olarak itiraz eden tek eski oyuncu.
Eski Test topa vuran oyuncusu, “Adını almak ve bu amaca dahil olmak benim üzerimde derin bir etki yarattı” dedi. “Sağlığım ve kişisel refahım büyük zarar gördü.”
(AFP’den gelen girdiyle)