IIT-Madras ve Birmingham Üniversitesi, 2023-24 yılları arasında ortaklaşa yüksek lisans programı sunuyor

ManK

New member
YENİ DELHİ: HTE ve bir HTE arasında türünün ilk örneği olan bir yüksek lisans düzeyinde eğitim ortaklığında İngiliz Russell grubu Üniversite, Hindistan Teknoloji Enstitüsü, Madras ve Birmingham ÜniversitesiVK, başlatmak için güçlerinizi birleştirin ortak master programı Bu, her iki üniversite tarafından verilen tek bir dereceyi tamamlamadan önce Birmingham ve Chennai’de okuyan öğrencileri görecek.
İlk ortak lisansüstü programın, sonraki yıllarda daha fazla çalışma programı geliştirilmeden önce gelecek yıl başlaması önerildi. Ortaklık anlaşmasına, Birmingham Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Müdürü Profesör Adam Tickell tarafından Chennai’ye yapılan bir ziyaret sırasında varıldı.
Profesör V Kamakoti, Direktör, IIT-M ve Tickell, veri bilimi, enerji sistemleri ve biyomedikal mühendisliği gibi çalışma alanlarını keşfetmek için ortak bir niyet mektubu imzaladı.
Üniversiteler ayrıca akademisyenleri ve araştırmacıları veri bilimi, enerji sistemleri ve biyomedikal mühendisliği alanlarında olası araştırma ortaklıklarını keşfetmede desteklemek için ortak bir araştırma fonu kurmayı kabul etti.
Tickell şunları söyledi: “Birmingham Üniversitesi, küresel bir ‘sivil’ üniversitedir ve Hindistan’da anlamlı öğretim ve araştırma ortaklıkları kurmaya kendini adamıştır.” “IIT-Madras ve University Birmingham arasındaki bu yenilikçi ortak lisansüstü programlar, öğrencilere iki ülkedeki dünyanın önde gelen kurumlarında dünya standartlarında eğitim alma ve eğitim başarılarının her ikisi tarafından da tanınmasını sağlayacak” diye ekledi.
Ortak program, her iki kurumun kampüslerinde öğretilir ve her üniversitenin akademik kredilerinin karşılıklı olarak tanınması, bir sertifikanın verilmesine yol açar. Öğrenciler, küresel mühendislik ve teknolojinin geleceğini şekillendirecek mevcut alanlarda öğrenmek ve çalışmak için akademik esneklikten faydalanacaktır.
Anlaşma, Şubat 2022’de imzalanan ve her iki kurumun da ortaklıklarını daha da geliştirme niyetini belirttiği bir Mutabakat Zaptı’na (MoU) dayanıyor.
Birmingham Üniversitesi Rektör Yardımcısı (Uluslararası) Profesör Robin Mason şunları söyledi: “Bu anlaşma, HTE-Madras ile Birmingham Üniversitesi arasındaki ilişkinin önümüzdeki yıllarda nasıl gelişeceğine dair vizyonumuzu ortaya koyuyor.”