IIT JEE Advanced 2023: IIT Guwahati, JEE Advanced Sınavı için SSS’leri Yayınlayacak, Ayrıntıları Buradan Kontrol Edin

ManK

New member

JEE Gelişmiş 2023: Hindistan Teknoloji Enstitüsü, Guwahati SSS listesini yayınladı, JEE Advanced 2023 için SSS. JEE Advanced’e hazırlanan adaylar, varsa sorularına yanıt almak için şu adresteki resmi web sitesinde bu SSS’ye başvurabilir: jeeadv.ac.in.
O JEE ileri sınavı 2023 4 Haziran 2023 tarihinde iki vardiya halinde gerçekleşecektir. Bildiri I, 9:00 AM – 12:00 PM arasında ve Paper 2, 14:30 PM – 17:30 PM arasında yapılacaktır. JEE Advanced için kayıt süreci 30 Nisan 2023’te başlayacaktır.
Nasıl kontrol edilir JEE Gelişmiş SSS 2023
1. Adım. jeeadv.ac.in adresindeki JEE Advanced resmi web sitesini ziyaret edin
2. Adım. Ana sayfada JEE Advanced 2023 SSS’ye tıklayın
Adım 3. Adayların SSS listesini görebilecekleri yeni bir sayfa açılacaktır.

En İyi 10 JEE Gelişmiş SSS 2023
↬ Soru 1: 2021’de birinci sınıf XII (veya eşdeğeri) sınavına girdim ve sınıf XII (veya eşdeğeri) sınav kurulum 25 Ekim 2021’den önce sonuçları açıkladı. JEE (İleri Düzey) 2021’e girmedim ancak JEE (İleri Düzey) için çıktım ) 2022. JEE (Gelişmiş) 2023 için uygun muyum?
Cevap: Hayır, JEE (Gelişmiş) 2023 için uygun DEĞİLSİNİZ.
↬ Soru 2: JEE (Advanced (2022)’ye kaydoldum ancak hem Paper 1 hem de Paper 2’ye katılamadım. JEE (Advanced) 2023’e katılmak için JEE (Mains) 2023’e hak kazanmam gerekiyor mu?
Cevap: Evet, JEE (Gelişmiş) 2023’e hak kazanmak için JEE (Ana) 2023’e hak kazanmanız gerekir.
↬ Soru 3: JEE (Ana) 2023 kaydı sırasında kategorimi GEN-EWS olarak beyan ettim. 1 Nisan 2023 tarihinde veya sonrasında geçerli bir GEN-EWS sertifikası düzenlemedim. 01 Nisan 2023 tarihinden önce verilen GEN-EWS sertifikamı yükleyebilir miyim?
Cevap: GEN-EWS kategorisinin avantajlarından yararlanmak için, 1 Nisan 2023 tarihinde veya sonrasında düzenlenmiş, JEE (Gelişmiş) 2023 web sitesinde belirtilen formatta geçerli bir GEN-EWS sertifikası yüklenmelidir.
↬ Soru 4: SCRIBE (Amanuensis) ile kastedilen nedir?
Cevap: Scribe (Amanuensis), adayın yalnızca soruyu okumasına ve/veya adayın yönlendirdiği şekilde cevapları girmesine yardımcı olur. Bir yazar soruyu açıklamaz veya bir çözüm önermez.
↬ Soru 5: 2022’de NIT’lerden birine kabul edildim. JEE (Gelişmiş) 2023 için uygun muyum?
Cevap: Evet, 2022’de NIT’lere kabul edilen adaylar, diğer tüm uygunluk kriterlerini karşılamaları koşuluyla JEE (Advanced) 2023’e katılmaya hak kazanır.
↬ Soru6: JEE (Advanced) 2022’ye dayalı bir HTE programına kabul edildim. Ancak programa devam etmedim ve programdan ayrıldım. JEE (Gelişmiş) 2023’te görünmeye uygun muyum?
Cevap: Hayır, JEE (Gelişmiş) 2023’e katılmaya uygun değilsiniz.
Doğrudan bağlantı: Daha fazla JEE Advanced 2023 SSS’sine buradan bakın
↬ Soru 7: JEE )advanced) 2023’ün Bilgisayar Tabanlı Testi (CBT) sırasında hesaplamalarım için kaba taslaklar alacak mıyım?
Cevap: Evet, her JEE (Advanced) 2023 kağıdının başında bir ‘Karalama Defteri’ (kaba işler için boş sayfalarla birlikte) alacaksınız. Bu blokta tüm hesaplamalarınızı yapabilirsiniz. Kendi kaleminizi/kaleminizi getirmelisiniz.
↬ Soru8: HTE’lere kabul edilmeye uygunluğumu kontrol etmek için toplamımı hesaplamak için Sınıf XI sınav konularının uygun olduğu notlar?
Cevap: Adayların toplam puan hesabında aşağıdaki beş konudan aldıkları puanlar dikkate alınacaktır.
(i) Fizik
(ii) Kimya
(iii) Matematik
(iv) Bir dil
(v) Yukarıdaki dört konu dışında herhangi bir konu
↬ Soru 9: Yabancı adaylar JEE (Advanced) 2023’e katılmaya uygun mudur?
Cevap: JEE (Advanced) 2023’e kayıt sırasında Hindistan’da/yurt dışında okumuş veya 10+2 seviyesinde veya eşdeğerinde okuyan yabancı adayların JEE (Main) 2023 yazmaları GEREKMEZ ve JEE (Advanced) 2023’e kayıt olabilirler. doğrudan diğer uygunluk kriterlerini karşılamaya bağlıdır (ayrıntılar için bkz. https://jeeadv.ac.in/foreign.html). Bu adaylar, burada belirtilen GEN-EWS, OBC-NCL, SC, ST ve PwD kategorileri/alt kategorileri altındaki koltuk rezervasyonlarının kapsamı dışındadır. Yabancı uyrukluların fazlalık koltuklarında kadınlar için ayrı bir fazlalık kontenjan veya alt kategori bulunmamaktadır.
↬ Soru 10: JEE (Advanced) 2023’te kalifiye oldum ve Ortak Koltuk Tahsis Otoritesi (JoSAA) 2023’e kaydoldum. Ancak, kurs seçeneklerimi doldurmayı unuttum. HTE’lere kabul için uygun muyum?
Cevap: HAYIR. Kurs seçimlerinizi son tarihe kadar (seçimi tamamlamak için son tarih) tamamlamadıysanız, HTE’lerde herhangi bir programa kabul edilmeye uygun DEĞİLSİNİZ.
Doğrudan bağlantı: Daha fazla JEE Advanced 2023 SSS’sine buradan bakın