IIT JAM Sonucu 2023: IIT Guwahati, JAM sonucunu önümüzdeki hafta jam.iitg.ac.in adresinde yayınlayacak, daha fazla ayrıntı burada

ManK

New member

JAM 2023 sonucu: Hindistan Teknoloji Enstitüsü, IIT Guwahati, JAM 2023 sonucunu önümüzdeki hafta açıklayacak. Serbest bırakıldıktan sonra, adaylar Ortak Kabul Testi Ustalarıderecesi adresindeki resmi web sitesinden sonuçlarını kontrol edebilir ve indirebilir. jam.iitg.ac.in.
Takvime göre, IIT Guwahati JAM 2023’ün sonucunu 21 Mart 2023’te açıklayacak. IIT JAM sınavı 2023, 12 Şubat 2023’te yapıldı. Sınav, Biyoteknoloji (BT) olmak üzere toplam 7 konuda yapıldı. , Ekonomi (EN), kimya (CY), jeoloji (GG), matematik (MA), matematiksel istatistik (MS) ve fizik (PH).
IIT Guwahati, 23 Şubat 2023’te JAM Geçici Cevap Anahtarını yayınladı. Cevap anahtarından memnun kalmayan adaylar, buna itiraz etme imkanına sahipti. İtiraz masası 24 Şubat – 26 Şubat 2023 tarihleri arasında aktifti.
duyurusunun ardından JAM sonucu 2023adaylar sonuçlarını kontrol etmek ve indirmek için aşağıdaki adımları takip edebilirler.
Nasıl kontrol edilir IIT JAM Sonucu 2023?
1. Adım. jam.iitg.ac.in adresindeki resmi web sitesini ziyaret edin
Adım 2. Ana sayfada JAM 2023 sonuç bağlantısına tıklayın
3. Adım. Yeni bir sayfa açılacak, ‘Kayıt numaranız’ ve ‘Doğum tarihiniz’ ile giriş yapın
Adım 4. IIT JAM 2023 sonucunuz ekranda açılacaktır.
5. Adım. İleride başvurmak üzere indirin ve yazdırın

IIT JAM 2023, üç tür soru içeren tamamen nesnel bir tür sınavıydı: (i) Çoktan Seçmeli Sorular (MCQ), (ii) Çoktan Seçmeli Sorular (MSQ) ve (iii) Sayısal Cevap Türü (NAT) soruları. JAM puanları, NIT’ler, IISc, DIAT, IIEST, IISER Pune, IISER Bhopal, IIPE, JNCASR, SLIET dahil olmak üzere çeşitli CFTI’ler tarafından 2300’den fazla koltuğa kabul için kullanılır.