YENİ DELHİ: SIKIŞMA Nihai Cevap Anahtarı, Hindistan Teknoloji Enstitüsü (IIT) Guwahati tarafından yayınlandı. Cevap anahtarı JAM sınavının resmi web sitesinde yayınlandı ve sınav sırasında sorulan tüm soruların doğru cevaplarını içeriyor.
bu HTE JAM (M.Sc. için Ortak Kabul Testi), HTE’lerden biri tarafından M.Sc., Ortak M.Sc.-Ph.D., M.Sc.-Ph. D. Çift Diploma ve HTE’ler ve IISc Bangalore’daki diğer lisansüstü programlar. Sınav, Biyoteknoloji (BT), Kimya (CY), Jeoloji (GG), Matematik (MA), Matematiksel İstatistik (MS), Fizik (PH) ve Ekonomi (EN).
IIT JAM 2023 sınavı 12 Şubat 2023’te yapıldı ve geçici cevap anahtarı 22 Şubat 2023’te yayınlandı. Adaylara itiraz ederek cevap anahtarına itiraz etmeleri için süre verildi. Tüm itirazlar incelendikten sonra nihai cevap anahtarı 17 Mart 2023’te yayınlandı.
Kesin cevap anahtarına göre, adayların sınavdaki performansını değerlendirmek için en doğru ve güvenilir kaynak olarak kabul edilen resmi web sitesinde sonuç kısa süre içinde açıklanacaktır. Adayların tahmini puanlarını hesaplamalarına ve kabul süreci için değerlendirilme şanslarını analiz etmelerine yardımcı olur.
Adaylar, resmi JAM sınav web sitesinde IIT JAM Final Cevap Anahtarını kontrol edebilirler. Cevap anahtarını indirebilir ve cevaplarını cevap anahtarındaki doğru cevaplarla karşılaştırabilirler. Sapmalar bulurlarsa, belirlenen süre içinde itiraz edebilirler.
Genel olarak, IIT JAM Final Cevap Anahtarının yayınlanması kabul sürecinde önemli bir kilometre taşıdır ve adaylar bunu puanlarını hesaplamak ve sınavdaki performanslarını analiz etmek için kullanmalıdır.
IIT JAM Final Cevap Anahtarı 2023’ü kontrol etmek için doğrudan bağlantı
IIT JAM Son Cevap Anahtarını kontrol etmek için izlenecek adımlar şunlardır:
1. Adım: Resmi JAM sınavı web sitesini ziyaret edin — https://jam.iitg.ac.in/
Adım 2: Ana sayfada bulunan “IIT JAM 2023 Final Cevap Anahtarı” linkine tıklayınız.
Adım 3: Kimlik bilgilerinizle oturum açın – kayıt kimliği/e-posta kimliği ve şifre.
Adım 4: Son cevap anahtarı ekranda görüntülenecektir.
Adım 5: Gelecekte başvurmak üzere cevap anahtarını indirin ve yazdırın.
Adım 6: Cevap anahtarındaki doğru cevaplarla cevaplarınızı kontrol edin.
Adım 7: Tahmini puanlarınızı doğru ve yanlış cevap sayısına göre hesaplayın.
Adım 8: Başarılarınızı ve HTE’ler ve IISc Bangalore’daki lisansüstü programlara kabul edilme şansınızı analiz edin.