IIT-G Ticari Drone Uçuş Okulunu Başlattı

ManK

New member

Guwahati: Hindistan Teknoloji Enstitüsü Guwahati (IIT-G), devlete ait hükümete ait bir mutabakat zaptı imzaladı. Assam Elektronik Geliştirme Şirketi Ltd (AMTRON) ve RC Hobbytech Solutions Pvt. Ltd. (RCH) bir reklam başlatmak için drone uçuş okulu kampüsünde. Kuzeydoğu’daki öğrencileri en son insansız hava aracı teknolojileri ile donatmak için profesyonel kurslarla ortak çaba, eyalete ve bölgeye hizmet edecek bir afet yönetim sistemini de şekillendirecek.
Ortaklık kapsamındaki operasyonlar arasında, ticari drone uçuş kursları ve drone uçuş lisanslarının yenilenmesi, ticari drone lisanslarının alınması ve öğrencilerin drone uçuş testi için donatılması gibi diğer ilgili danışmanlık ve danışmanlık hizmetleri verecek olan Drone Uçuş Okulu’nun kurulması da yer alıyor. Bir IIT-G sözcüsü, önerilen okulun öğrencileri profesyonel drone pilotlarına ihtiyaç duyan kuruluşlarla da bağlayacağını söyledi.
“Drone tabanlı anket ve haritalama gibi çok çeşitli hizmetler sunan drone alanında profesyonel kurslar; coğrafi bilgi sistemleri dersleri; kodlama ve AI ile ilgili kurslar ve diğer kurslar bu hedefin bir parçası olacaktır. IIT-G’den Perşembe günü yapılan bir açıklamada, bu kursların derslerinin IIT Guwahati kampüsünde yer alacağı belirtildi.
18 Ocak’ta imzalanan Mutabakat Zaptı, drone tabanlı eğitim, araştırma ve geliştirme ile tarım, afet yönetimi, koruma ve sağlık dahil olmak üzere çeşitli sektörler için üretimi genişletiyor. MoU, IIT-G direktör vekili Parameswar K. Iyer, AMTRON genel müdürü S Sundar ve RC Hobbytech Solutions Pvt Ltd’nin kurucu ortağı Biswajit Dey arasında imzalandı.
Iyer, “IIT Guwahati Drone Merkezi ve Teknoloji Kuluçka Merkezi üyeleri, bölgenin daha büyük yararı için bu arayışın ayrılmaz bir parçası olacak” dedi.
IIT-G, Hindistan Kalite Konseyi (QCI) tarafından onaylanmalarını sağlamak amacıyla bazı drone prototipleri geliştirmek için endüstriyel ortaklarla birlikte çalışacak. Bunlar, çiftçilik, ilaçlama, tohumlama ve mahsul sağlığı izleme gibi faaliyetlerde ve yük teslimi, haritalama ve gözetim için sabit kanatlı dikey kalkış ve iniş gibi faaliyetlerde kullanılacaktır. IIT-G, bu amaç için gerekli tüm makineleri, yazılımı, ilgili donanımı ve diğer yardımcı programları sağlayacaktır.
Assam’da bir afet durumunda ihtiyaçları karşılamak için bir afet yardım yönetim sistemi geliştirilecektir. Görevi yerine getirmek için, acil durum müdahalesi için uçuşa hazır gözetleme ve kargo teslim uçağı ile birlikte bir öğrenci ve profesyonel ekibi konuşlandırılacak.
Açıklamada, “IIT Guwahati, afetleri kontrol altına almak için devletin ihtiyaçlarını karşılamak için insansız hava araçları geliştirecek, AMTRON iletişim desteği sağlayacak ve RCH, insansız hava araçları ve ilgili sistemlerin geliştirilmesinde gerekli teknik uzmanlığı sağlayacak” denildi.
Ayrıca, enstitünün drone yardım hattı öğrenci gönüllü ekibi ve AMTRON Drone Ekibi tarafından yönetilecek olan IIT-G’de bir afet müdahale hücresi de kurulacak.