IIT-Delhi genişletme kampüsü, Jhajjar bölgesinde 50 dönümlük bir alanda olacak: Haryana CM Khattar

ManK

New member
Chandigarh: Haryana’nın Jhajjar ilçesine bağlı Badsa köyünde 50 hektarlık bir alanda IIT Delhi’nin genişleme kampüsü kurulacak. Başbakan Manohar Lal Khattar Pazar dedi. Pazar günü ulusal başkentte IIT-Delhi yetkilileriyle bir araya gelen Khattar, prestijli enstitünün genişletme kampüsünü kurma önerisini onayladı ve tesisi kurmak için tam işbirliği sağladı.
Genel Sekreteri V Umashankar Haryana başbakanıTeknik Eğitim ve Yüksek Öğretim Bölümü Genel Sekreteri Vijayendra Kumar, Teknik Eğitim Direktörü Rajiv Rattan, IIT-Delhi Direktörü Prof. Toplantıya Rangan Banerjee ve enstitünün diğer öğretim üyeleri katıldı.
Khattar, bu kampüsün Hindistan’ın ilk hassas tıp merkezi olacağını söyledi.
Haryana başbakanı, Badsa’daki Ulusal Kanser Enstitüsünden alınan hasta verilerinin dahil edilmesiyle yeni sağlık teknolojileri geliştirileceğini söyledi.
“Belirli bir hasta için doğru olan ilaçları geliştirmek için hassas ilaç araştırmalarına ihtiyaç var. Bu girişim, Ulusal Kanser Enstitüsündeki tıp uzmanları ve IIT’den teknik uzmanlar tarafından yapılan araştırmalara dayalı olarak kanser hastaları için yeni ilaçlar geliştirebilecekleri için ilaç şirketlerimize de fayda sağlayacaktır. -Delhi,” dedi Haryana hükümetinden yapılan açıklamada.
Ayrıca kampüs, yeni teknolojileri keşfetmek için diş implantları, yaşlılarda kalça koruyucuları ve protez diz eklemleri hakkında araştırma yapacak.
Khattar, Sonipat’taki Rai’deki Spor Üniversitesi ile işbirliği içinde sporcular için teknoloji ve araştırma geliştirmeyi önerdi.
Görüşme sırasında Prof. Rangan Banerjee’ye kampüs inşaatının yaklaşık üç yıl süreceği söylendi.
Açıklamada ayrıca, Ulusal Kanser Enstitüsü’nün akademik programlarının ve hastalara odaklanan araştırma ve tasarım tesislerinin geliştirilmesinin tamamen genişletilmesinin üç ila beş yıl sürebileceği belirtildi.