IIM Vizag, küresel ayak izini iyileştirerek uluslararasılaşmaya bakıyor

ManK

New member
VISAKHAPATNAM: Hindistan Yönetim Enstitüsü Visakhapatnam şimdi küresel ayak izini genişleterek ve yurtdışındaki önde gelen işletme okullarıyla ilişkiler kurarak uluslararasılaşmaya odaklanıyor. Kurumun uluslararası profilini güçlendirmenin yanı sıra, bu yeni evrimsel yol IIM Vizag kurumsal rekabet gücünü küresel emsalleri ile aynı seviyede geliştirmesi beklenmektedir.
Sonuç olarak, IIMV yetkililerine göre bu, araştırma ve akademisyenlerin kalitesini artıracak ve öğrencilere en uygun öğretim ve deneyimsel öğrenmenin sağlanmasına yardımcı olacaktır.
IIM Visakhapatnam ilk iki günlük mezunlar buluşması olan Sanshrey’i 11-12 Şubat tarihlerinde Gambheeram’daki kalıcı kampüsünde gerçekleştirdi. İki gün süren etkinliğe ülkenin farklı yerlerinden yüzlerce mezun bir nostalji havası gösterisiyle geldi. Mezun söyleşilerinin yanı sıra öğrenciler ve mezunlar Cumartesi ve Pazar günleri çeşitli kültürel programlarda yer aldı.
Etkinliğin aralarında ToI ile konuşan IIM Vizag Direktörü Prof M. Chandrasekhar IIM yasasının Enstitü’yü yurtdışındaki kurumlarla işbirliği yapmaya teşvik ettiğini söyledi. “Buna göre Enstitü, yurtdışındaki tanınmış işletme okullarıyla işbirliği yapmaktadır. Profesör Chandrasekhar, genel olarak, söz konusu ortak çabaların kredili derslerin ortak öğretimi, ortak yönetici eğitim programları, öğrenci ve öğretim üyesi değişimleri, ortak araştırma, konferanslar ve doktoralar için kolokyum vb. olduğunu söyledi.

İki günlük ihtişamlı mezunlar toplantısı

İki günlük ihtişamlı mezunlar toplantısı
IIM Vizag direktörü, enstitünün kısa süre önce Sri Lanka’daki Ulusal İşletme Yönetimi Enstitüsü ile kadın girişimcilere yönelik bir program sunmak için bir ortaklığa girdiğini sözlerine ekledi. “IIMV, Kanada’daki Ted Rogers School of Management ile ortak kurs öğretimi sunuyor. Fakültemiz, Danimarka’daki Copenhagen Business School ile birlikte ders verdi. IIMV, nöro-pazarlama analitiği alanında Malezya’daki Nottingham Üniversitesi İşletme Okulu ile işbirliği için görüşmelerde bulunuyor. IIMV, ABD Rutgers Üniversitesi Rutgers Business School ile ‘Dünya Sürekli Denetim Standartları ve Raporlama’ konulu ortak bir konferans düzenledi. Benzer girişimler, diğer bazı saygın uluslararası işletme okulları ile birlikte planlanıyor,” dedi Prof. Chandrasekhar.
Başkan, Kariyer Geliştirme Hizmetleri ve Mezun İlişkileri, IIM-Vizag, Profesör Deepika Gupta, enstitünün bir mezunlar derneği kurmayı planladığını söyledi. “Bunun için modlar yapılıyor. IIMV ayrıca bir sonraki mezunlar toplantısında sunulabilecek bir Genç Mezun Oyuncu Ödülü oluşturmayı planlıyor. Enstitü ve mezunların birbirlerini nasıl destekledikleri ve olumlu bir etkiye sahip oldukları ile ilgili” diyor Prof. Deepika Gupta.
“Yüksek düzeyde sübvansiyonlu halk eğitiminin faydalarını gördük. IIM Vizag Koordinatörü (Akademik ve Araştırma) Prof. Shivshanker Singh Patel, mezunların mevcut nesle aynı sübvansiyonlu eğitimi nasıl sağlayabileceklerini düşünmelerinin zamanı geldi” dedi.
Öne Çıkanlar
* IIMV, Sri Lanka Hükümeti Ulusal İşletme Yönetimi Enstitüsü ile işbirliği içinde Sri Lanka’nın kadın girişimcileri için bir eğitim programı geliştirdi.
* IIMV, ABD Northern Illinois Üniversitesi ile bir Mutabakat Zaptı imzaladı.
* Ted Rogers School of Management (TRSM) ile ortak ders öğretimi, Toronto Büyükşehir ÜniversitesiKanada.
* Cameron School of Business ile işbirliği programları geliştirilmektedir. Kuzey Karolina Wilmington Üniversitesi
* IIMV fakültesi, Danimarka’daki Kopenhag İşletme Okulu İş Veri Analitiği Merkezi’nde ortak eğitim verdi.
* IIMV, Malezya’daki Nottingham Üniversitesi İşletme Okulu ile nöropazarlama analitiği konusunda işbirliği yapacak.
* Love Business School, Elon University, NC, ABD ile işbirliği programları geliştirilmektedir.
* Pazarlama eğitimi ve araştırmasında işbirliği, Miami Üniversitesi Farmer Business School ile geliştirilmektedir.
* IIMV’nin doktora öğrencilerinden biri, New York Üniversitesi Tandon Mühendislik Okulu’nda tam ücretli iki aylık bir stajı tamamladı.