YENİ DELHİ: dünyanın bir numarası İga Swiatek Amerika’ya karşı rahat bir düz set zafere gitti jessica pegula üst üste ikinci zaferini kazanmak için finalde Katar açıldı Cumartesi günü Doha’da şampiyonluk.
Swiatek, 2023’teki ilk şampiyonluğunu almak için finalde 6-3, 6-0’lık bir galibiyet kaydetti. Aynı zamanda Pole’un 12. kariyer unvanıydı.
Son Fransa ve ABD Açık şampiyonu Swiatek, Doha şampiyonluğu yolunda tüm hafta sadece beş maç kaybetti.
Swiatek, kariyerini Amerikalıya karşı 5-2’ye taşımak için dünyanın dört numaralı Pegula’ya karşı galibiyetini sadece 69 dakikada tamamladı.
Doha, Swiatek için özel bir yer olmaya devam ediyor – geçen yıl Katar’ın başkentindeki şampiyonluk galibiyeti, Fransa Açık’ta ikinci Grand Slam şampiyonluğuyla sonuçlanan 37 maçlık bir galibiyet serisine yol açtı.
Swiatek galibiyetinin ardından “Sezon başında hissettiğim duruma kıyasla daha fazla denge bulabildiğim için çok mutluyum,” dedi.
“Bu turnuvanın bana çok güven vereceğini düşünüyorum ama yine de her şeyi adım adım yapmak istiyorum. Bugün bu maçı kazanabildiğim için çok mutluyum.”
Swiatek daha sonra Dubai için BAE’ye kısa bir yolculuk yapar. WTA Pazar günü başlayan turnuva.
Her halükarda, oyun koşullarının tüm hafta boyunca kuvvetli rüzgarların meydan okuduğu Doha’dakinden daha kolay olmasını umuyor.
21 yaşındaki “Dün, rüzgar esmesine rağmen rüzgarı kullanabileceğimi fark ettim” dedi.
“Bazen daha kısa oynamam gerektiğini veya diğer yandan rüzgarın bu topu daha da uzağa götürmesi için daha fazla topspin ile oynamam gerektiğini hayal etmek için sezgilerimi kullanıyorum.
“Yani bugün bununla yetindim, ama bunu gerçekten abartmak istemedim ve sezgilerimin bana söylediği gibi oynadım.”
(AFP’den gelen girdiyle)