Ic konusma teknigi, kisinin kendi kendine yaptg konusma seklidir. Kisi kendi kendine konusurken, kendi iyiligi icin pozitif konusmaya calsr. Bu teknik, kisinin kendisini pozitif anlamda motive etmesi ve yuksek ozguveni saglamas acsndan cok yararldr. Bu makalede, ic konusma teknigini, ornekler ve avantajlarn inceleyecegiz.
Ic konusma tekniginin tanm
Ic konusma teknigi, kisinin kendi kendine yaptg pozitif bir konusma seklidir. Bu teknigin amac, kisinin kendi kendine konusmasnn kendisini motive edici ve ozguven verici olmasdr. Ic konusma teknigi, ozellikle stresli durumlarda kisinin pozitif bir sekilde kendisini motive etmesine yardmc olur.
Ic konusma tekniginin ornekleri
Ic konusma tekniginin ornekleri sunlardr:
Ben her zaman basarl olabilirim.
Guclu birinin gucunun farkndaym ve kendimi gelistirmeye calsyorum.
Kendim icin en iyi seyi yapmaya calsyorum.
Ustesinden gelebilecegim her seyi basaracagma inanyorum.
Kendimi her zaman gelistiriyorum ve daha iyi bir kisi olmaya calsyorum.
Ic konusma tekniginin avantajlar
Ic konusma tekniginin avantajlar sunlardr:
Ic konusma teknigi kisinin kendisini pozitif anlamda motive etmesine yardmc olur.
Ic konusma teknigi, kisinin daha yuksek ozguveni saglamasna yardmc olur.
Ic konusma teknigi, kisinin hafzasn gelistirmesine, motivasyonunu artrmasna ve stresi azaltmasna yardmc olur.
Ic konusma teknigi, kisinin kendi kendine konusmasnn, uyumlu ve zarif olmasn saglar.
Ic konusma teknigi, kisinin hedeflerine ulasmasna yardmc olur.
Ic konusma teknigi, kisinin kendi kendine pozitif bir sekilde konusmasnn hem kisisel gelisim hem de saglk acsndan cok yararl oldugu gostermektedir.
Ic konusma tekniginin tanm
Ic konusma teknigi, kisinin kendi kendine yaptg pozitif bir konusma seklidir. Bu teknigin amac, kisinin kendi kendine konusmasnn kendisini motive edici ve ozguven verici olmasdr. Ic konusma teknigi, ozellikle stresli durumlarda kisinin pozitif bir sekilde kendisini motive etmesine yardmc olur.
Ic konusma tekniginin ornekleri
Ic konusma tekniginin ornekleri sunlardr:
Ben her zaman basarl olabilirim.
Guclu birinin gucunun farkndaym ve kendimi gelistirmeye calsyorum.
Kendim icin en iyi seyi yapmaya calsyorum.
Ustesinden gelebilecegim her seyi basaracagma inanyorum.
Kendimi her zaman gelistiriyorum ve daha iyi bir kisi olmaya calsyorum.
Ic konusma tekniginin avantajlar
Ic konusma tekniginin avantajlar sunlardr:
Ic konusma teknigi kisinin kendisini pozitif anlamda motive etmesine yardmc olur.
Ic konusma teknigi, kisinin daha yuksek ozguveni saglamasna yardmc olur.
Ic konusma teknigi, kisinin hafzasn gelistirmesine, motivasyonunu artrmasna ve stresi azaltmasna yardmc olur.
Ic konusma teknigi, kisinin kendi kendine konusmasnn, uyumlu ve zarif olmasn saglar.
Ic konusma teknigi, kisinin hedeflerine ulasmasna yardmc olur.
Ic konusma teknigi, kisinin kendi kendine pozitif bir sekilde konusmasnn hem kisisel gelisim hem de saglk acsndan cok yararl oldugu gostermektedir.