IBPS SO 2022 Prelims Kabul Kartı ibps.in’de Yayınlandı, Buradan İndirin

ManK

New member
YENİ DELHİ: Bankacılık Personeli Seçimi Enstitüsü (IBPS), IBPS SO 2022 Kabul Kartını resmi web sitesinde yayınladı – https://www.ibps.in/. IBPS SO sınavı 31 Aralık 2022 tarihinde yapılacaktır.
2022 IBPS Uzman Memur Alım Sınavı’na başvuran adaylar, resmi internet sitesi üzerinden aday girişi yaparak giriş kartlarını online olarak kontrol edip indirebilirler.
IBPS SO (Uzman Memur) sınavı, Hindistan’daki katılımcı bankalar için BT, pazarlama, tarım, İK, hukuk ve diğerleri gibi çeşitli alanlarda uzmanların işe alınması için Bankacılık Personeli Seçimi Enstitüsü (IBPS) tarafından yürütülen rekabetçi bir sınavdır.
IBPS SO sınavı iki aşamadan oluşur:
Giriş Sınavı: Akıl Yürütme, İngilizce ve Sayısal Yetenek gibi konularda çoktan seçmeli sorulardan oluşan çevrimiçi bir sınavdır. Giriş sınavına girmeye hak kazanan adaylar, ana sınav için kısa listeye alınacaktır.
Ana sınav: Bu aynı zamanda BT, Pazarlama, Tarım, İK, Hukuk vb. gibi başvurulan pozisyona özgü konularda çoktan seçmeli sorulardan oluşan çevrimiçi bir sınavdır. Ana sınav ayrıca İngilizce dilinde tanımlayıcı bir test içerir.
Ana sınava girmeye hak kazanan adaylar, seçim sürecinin son aşaması olan mülakata çağrılır. Nihai seçim, ana sınav ve mülakatın birleşik puanlarına dayanır.
IBPS SO Kabul Kartı 2022’yi İndirmek İçin Doğrudan Bağlantı
IBPS SO Kabul Kartı 2022 Nasıl İndirilir?
1. Adım: Resmi IBPS web sitesini ziyaret edin — ibps.in
Adım 2: Ana sayfanın sağ üst kısmındaki erişim kartı bağlantısına tıklayın
Adım 3: Yeni bir sayfaya yönlendirileceksiniz. Kayıt numaranızı ve doğum tarihinizi girin
Adım 4: Şimdi oturum açma düğmesinin saati
Adım 5: IBPS Kabul Kartınız 2022 ekranda görünecektir
6. Adım: Kontrol edip indirin ve ileride başvurmak üzere bir çıktı alın
Çevrimiçi Giriş Sınavı:
Online Ön Sınav 125 puanlık Objektif Testlerden oluşmaktadır. Bu test 2 saat sürer ve aşağıdaki gibi 3 bölümden oluşur:
Hukuk Memuru ve Rajbhasha Adhikari – Ölçek I görevi için

Hayır.deneme adıSoru sayısı.maks. Markalarsınav ortamıSüre
1İngilizce dili5025ingilizce40 dakika
2muhakeme5050İngilizce ve Hintçe40 dakika
3ile genel farkındalık
özel referans
Bankacılık
5050İngilizce ve Hintçe40 dakika
Toplam150125120 dakika

Bilgi İşlem Sorumlusu, Tarım Sorumlusu, İK/İnsan Kaynakları Sorumlusu ve Pazarlama Sorumlusu Ölçek I pozisyonları için

Hayır.deneme adıSoru sayısı.maks. Markalarsınav ortamıSüre
1İngilizce dili5025ingilizce40 dakika
2muhakeme5050İngilizce ve Hintçe40 dakika
3kantitatif uygunluk5050İngilizce ve Hintçe40 dakika
Toplam150125120 dakika

Adaylar, her sınavda tanımlanan kesme noktalarına göre her sınava hak kazanmalıdır. Her adayın, ana sınav için kısa listeye alınmış sayılabilmesi için testlerin her birinde ve toplamda minimum bir puan alması gerekir. Mevcut kontenjan sayısına bağlı olarak, kesintiler belirlenecek ve adaylar ana çalışma için kısa listeye alınacaktır. Ancak, IBPS’nin bu konudaki kararı nihai ve adaylar için bağlayıcıdır.
Testin süresi 120 dakikadır, ancak girmek, oturum açmak, talimatları gözden geçirmek, laboratuvardan çıkmak vb. süreler dahil olmak üzere yaklaşık 180 dakika sahada olmanız gerekebilir. Tüm soruların birden fazla seçeneği vardır. . Bir soruya verilen beş yanıttan yalnızca biri doğru yanıttır. En uygun cevabı seçmeli ve uygun/doğru olduğunu düşündüğünüz alternatifin üzerine ‘fare tıklaması’ yapmalısınız. Tıkladığınız alternatif/seçenek, o soruya verdiğiniz yanıt olarak değerlendirilecektir. Sizin tarafınızdan işaretlenen yanlış cevaplar için bir ceza olacaktır. İşaretlediğiniz her yanlış cevap için, o soruya verilen puanların 1/4’ü ceza olarak düşülecektir.