IAS ikiz annesi Daga Süt Bankası’na anne sütü bağışladı | Nagpur Haberleri

HakikaT

Global Mod
Global Mod

Nagpur: IAS Görevlisi Dr. Vanamati’nin direktörü ve ikizler Sabar ve Shukar’ın annesi Mittali Sethi örnek teşkil ediyor ve Daga Hastanesi Süt Bankası’na anne sütü bağışlamaya başladı. Dr. Eğitimli bir ortodontist olan Sethi, diğer kadınları bu asil amaç için teşvik etmek için süt bağışlamaya başladığını söyledi.
Dağa Kadın Hastanesi’nin kurduğu anne sütü bankası, şu anda çeşitli servislere başvuran annelerin bağışladığı sütlere dayanıyor. Bu süt aynı hastaneye yatırılan ihtiyaç sahibi bebeklere veriliyor. Ancak hastanede anne sütü sıkıntısı var.
“Geçen yıl Eylül ayında anne olduğumda iki çocuğumuzu da altı ay boyunca sadece emzirmeye karar verdim. Ayrıca bir anne sütü bankasına süt bağışlamayı düşündüm. Melghat’ta çalışırken bu konuyu inceledim ve bir doktor olarak bebekler için özel emzirmenin önemini anladım” dedi Dr Sethi.
Hizmete döndükten sonra Dr. Sethi, çocukları için anne sütünü dondurucuda saklamaya başladı. Dondurulmuş anne sütü altı aya kadar dayanır. Dondurucusunda ikizleri için yeterli malzeme olduğunu anlayınca, Daga Hastanesi tıbbi şefi Dr. Seema Parvekar ile temasa geçti. Yakın zamanda ilk kez yaklaşık 1.100 ml süt bağışladı. Önümüzdeki aylarda süt toplamayı ve bağışlamayı taahhüt etti.
“Anne sütü bankamızda yeterli stoğu tutmak için aslında daha fazla dış bağışçıya ihtiyacımız var. Ancak insanlar sütün nasıl pompalanacağını, saklanacağını ve taşınacağını bilmiyor. Bu nedenle, Dr. Sethi’nin, kamuoyunda bu konu hakkında biraz farkındalık yaratabilecek önerisini memnuniyetle karşıladım,’ dedi Dr Parvekar. Bu bağış, emzirmeyle ilgili birçok efsaneyi de ortadan kaldıracak, diye ekledi.
“Birçok kadın, bağışladıkları takdirde bebeğin yeterince süt almadığını düşünüyor. Ama onlara, vücudunuzun ihtiyaç duyulduğunda gereğinden fazla süt üretebileceğini söyleyip duruyoruz. Burada süt veren bir ikiz annesi paylaşmamız için ilham verici bir örnek olacak” dedi.
Dr. Sethi, şehirdeki anneleri sütü sağma, saklama ve bir süt bankasına taşıma tekniğini öğrenmeye çağırdı. Ayrıca bazı muhtaç bebekler için süt bağışlamaya istekli olduğunu da ifade etti.
İKSİR BÜYÜKELÇİSİ
Prematüre bebeklerin veya tıbbi sorunları olan annelerin bağışlanmış süte ihtiyacı vardır.
Anne sütü, prematüre bebekleri yıkıcı tıbbi durumlardan korur
Daga Hospital Süt Bankası anne sütünü toplar, tarar, depolar, işler ve dağıtır
Bağış yapan kadınlar kendi bebeklerinin bakımını üstlenirler ve bebeklerinin ihtiyacından fazla süt bağışında bulunabilirler.
Donör sütünün faydalı etkisi önemlidir ve biberonla beslemeye göre oldukça tercih edilir.