YENİ DELHI: Eski Avustralya kriket oyuncusu Ian Healy, Pat Cummins’i Test kaptanlığını bırakmaya ve yalnızca hızlı bowling becerilerine odaklanmaya çağırdı. Cummins, Kasım 2021’de Avustralya’nın Test kaptanı olarak atandı. 29 yaşındaki oyuncu, geçen yıl Aaron Finch emekli olduğunda ODI kaptanlığına atanmıştı.
“Bu kadar çok kaptanlığın yükünü çok uzun süre taşımasını istemiyorum. Bitirmesini istiyorum (sadece bir bowling oyuncusu olarak). Kaptanlık bir tükenmişlik ve kaptan olarak dört ila beş yıl uzun bir süre.”
“Bunu birkaç yıldır (bir test kaptanı olarak) yapıyor, şimdi ise evde bir tür ailevi hastalıkla uğraşırken düşünce süreçlerine (kısa kaptan) ekliyor. Healy Cuma günü SEN Radyo Programına verdiği demeçte, kariyerini hızlı bir atıcı ve kaptanın kol bandına sahip başka biri olarak bitirdiğini görmek istiyorum.”
Indore’da Hindistan’a karşı üçüncü Sınır-Gavaskar Kupa Testinden ciddi bir aile hastalığı nedeniyle çekilen Cummins, şu ana kadar 49 Test oynadı ve 8’i beş wicket çekişi dahil olmak üzere ortalama 21.51 ile 217 wicket talep etti.
Cummins’in uzun vadeli halefinin kim olması gerektiği sorulduğunda Healy, solak vurucu Travis Head’in uygun bir aday olabileceğini düşünüyor.
“Travis Head’in oldukça yetenekli olduğunu düşünüyorum. 21 yaşından beri Güney Avustralya’yı yönetiyor, oldukça yetenekli ve çok fazla tecrübesi var. Benim için öne çıkan asıl kişi o” dedi.
“Glenn Maxwell gibi insanlar bunun bir kısmını (kısa formda) yapabilirler ancak kaptan olarak uzun vadeli beklentiler açısından Travis Head dışında herhangi bir şey düşünemiyorum.”