Hükümet Tıp Fakültesi ve Hastanesi, UGC’yi ifşa ettikten sonra harekete geçmek zorunda kaldı | Nagpur haberlerini uyardı

HakikaT

Global Mod
Global Mod
NAGPUR: Devlet Tıp Fakültesi ve Hastanesinde meydana gelen ince ince sızdıran vakadaki muhbir (GMCH) uyardı Üniversite Burs Komitesi (UGC) e-posta yoluyla hırsızlık önleme yardım hattı. Bu, buradaki yetkilileri davayla ilgili bir ilk bilgi raporu (FIR) sunmaya sevk etti.
GMCH taciz önleme komisyonunun şikayetinin ardından Ajni Polisi, Maharashtra Yasağı’nın 4. bölümü uyarınca 2017 grubundan altı kursiyere karşı suç kaydetti. Azgın yasa1999. Suçlamalar mahkemede onaylanırsa, stajyerler iki yıla kadar hapis ve 10.000 Rs’ye kadar para cezası ile karşı karşıya kalacak.
Tahliye Önleme Yasası’nın 5. Bölümü uyarınca, stajyerlerin GMCH’den çıkarılmalarının ardından diğer kurumlara girmeleri de engellenecektir.
323 (saldırı), 504 (huzuru bozma) ve 506 (tehdit) maddelerinde yer alan stajyerlerin görevlerine son verildi ve stajları da iptal edildi.
Polis, 2021 grubundan bir öğrenci olan kurbanın, son sınıflar onu pansiyonlarına çağırdığında doğum gününü kutladığını söyledi. Odadaki tek genç, onlar tarafından dövüldü. Pansiyondan biri tarafından çekilen bir video UGC yardım hattına gönderildi.
Üst düzey bir polis yetkilisi, “Stajyerlerden ve hırsızlıkla mücadele komisyonundan ifade talep edeceğiz ve suçlamalarda bulunacağız” dedi.
GMCH yetkilileri polise başvurmuş olsa da, benzer bir olay için herhangi bir işlem yapılmadı. AMAÇLARI ikinci sınıftan yedi sağlık görevlisini küçüklere karşı bir itişme nedeniyle uzaklaştıran. Altı aylık uzaklaştırma da kaldırıldı.
Uzmanlara göre, Maharashtra Ragging Yasağı Yasası, 1999’daki “paçavra” kelimesi geniştir ve herhangi bir “düzensiz davranış sergilemeyi”, fiziksel veya fizyolojik zarara neden olan veya olması muhtemel olan veya korku veya endişeye neden olan herhangi bir eylemi içerir. veya herhangi bir eğitim kurumunda bir öğrenciyi utandırma veya utandırma ve bu tür bir öğrenciyle alay etme, aşağılama, tehdit etme veya alay etme veya incitme veya öğrenciden kendi isteğiyle yapmayacağı bir şeyi yapmasını istemeyi içerir.
“Eğitim kurumu başkanı bir şikayet veya hırsızlık konusunda harekete geçmezse, Maharashtra Hırsızlık Yasağı Yasası’nın 7. Bölümü uyarınca kaydedilebilir ve iki yıla kadar hapis ve 10.000 Rs’ye kadar para cezasına çarptırılabilir. dedi uzman.