Hükümet Pazartesi günü 197 ilçede gençler için staj fuarı düzenleyecek

ManK

New member
YENİ DELHİ: Hükümet kararlı Pradhan Mantri Ulusal Çıraklık Mela Skill India Misyonu kapsamında gençler için kariyer fırsatlarını artırma vizyonu doğrultusunda, 12 Aralık Pazartesi günü Birliğin 25 eyaleti ve bölgesinde 197 noktada. Yerel gençlere kariyerlerini şekillendirme fırsatı vermek için birkaç yerel şirket mela’nın bir parçası olmaya davet edildi. çalışma zamanı Eğitim. Farklı sektörlerden çeşitli firmaların katılımına sahne olacak etkinlik, Beceri Geliştirme ve Girişimcilik Bakanlığı bir açıklamada söyledi.
Katılımcı firmaların, potansiyel çıraklar ile tek bir platformda buluşarak başvuru sahiplerini anında seçme ve onlara organizasyonlarının bir parçası olma fırsatı verme şansına sahip olacakları ifade edildi.
5. sınıftan 12. sınıfa geçen ve beceri eğitimi sertifikasına sahip adaylar veya ITI diploma sahipleri veya mezunları bu staj mela sırasında başvurabilirler.
Adayların, özgeçmişlerinin üç nüshasını, tüm not çizelgelerinin ve sertifikalarının üç nüshasını, fotoğraflı kimlik belgesini (Aadhaar kartı/ehliyet vb.) ve üç adet vesikalık fotoğrafı ilgili yerlere getirmeleri gerekmektedir.
Bireyler www.apprenticeshipindia.gov.in/ adresine giderek melaya kayıt yaptırabilir ve melanın en yakın yerini bulabilir.
Bakanlık, bu burs sayesinde adayların Ulusal Mesleki Eğitim ve Öğretim Konseyi (NCVET) tarafından tanınan sertifikalar alacaklarını ve eğitim oturumundan sonra istihdam edilebilirliklerini artıracaklarını söyledi.
Beceri Geliştirme Bakanlığı Sekreteri Atul Kumar Tiwari, “Hindistan, günümüz gençleri için staj fırsatları açısından genellikle diğer gelişmiş ekonomilerle karşılaştırılıyor. Bu boşluğu doldurmak için, stajyerlere ve öğrencilere staj fırsatlarını erişilebilir kılmak için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz” dedi. Girişimcilik dedi.
Bu programın ana amacının, şirketleri daha fazla çırak almaya teşvik ederken, işverenlerin doğru yeteneği keşfetmelerine ve eğitim ve iş başında deneyim yoluyla potansiyellerini geliştirmelerine yardımcı olmak olduğunu söyledi.
“Çıraklık eğitiminden yüksek öğretime güvenilir yollar oluşturmanın yanı sıra, çıraklık eğitimini eğitim ekosistemine yerleştirmek de kritik önem taşıyor. Devam eden çabalarımızla, hedefimiz, Hindistan’daki çıraklık fırsatlarını 2022’ye kadar 10 bine ve 2026’ya kadar 60 bine çıkarmak. dedi sekreter.
Çıraklık melaları ülkede her ay düzenleniyor ve seçilmiş kişiler yeni beceriler kazanmak için hükümetin kriterlerine uygun olarak aylık maaş alıyor.
Çıraklık, beceri gelişimi için en sürdürülebilir model olarak görülüyor ve Skill India Misyonu kapsamında büyük bir destek aldı.
Hükümet, çıraklık eğitimi yoluyla yılda 1 milyon genci eğitmeyi hedefliyor ve bu misyonu gerçekleştirmek için PMNAM, kurumların ve öğrencilerin katılımını artırmak için bir platform olarak kullanılıyor.