HTE’nin lisans derslerindeki kız öğrenci sayısı 20 adete yükseldi. 2021’de Rajya Sabha söyledi

ManK

New member
YENİ DELHİ: Lisans programlarına kız öğrenci kaydı Hint Teknoloji Enstitüleri (HTE), Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) verilerine göre 2016’da yüzde 8’den 2021’de yüzde 20’ye yükseldi. İçindeki bilgileri paylaşın Rajya Sabha Bir soruya yanıt olarak, Birlik Eğitim Bakanı Subhas Sarkar, kız öğrencilerin STEM (bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik) derslerine kayıtlarında tutarlı bir iyileşme olduğunu söyledi.
“Kadınların HTE’lerdeki lisans programlarına kaydını iyileştirmek için, fazla kontenjan oluşturuldu ve 2016’da yüzde 8 olan kadın kaydı 2021-22’de 20’ye çıkarıldı. Benzer şekilde, NIT’lere kız kaydı da 2021-‘de yaklaşık yüzde 22,1’e yükseldi. 22” dedi.
bu Üniversite Burs Komitesi ülke genelindeki kız öğrencilere yüksek öğrenim ve araştırma yapmalarını teşvik etmek için özel lisansüstü burslar sunmaktadır. Benzer şekilde, Tüm Hindistan Teknik Eğitim Konseyi de teknik eğitim alan kızlara 10.000 burs sağlıyor.
Göre Tüm Hindistan anketi Yüksek Öğrenim Raporuna (AISHE) göre, STEM kurslarına kayıtlı kız öğrenci sayısı 2016-17’de 41,97 lakh’dan 2020-21’de 43,87 lakh’a yükseldi.