HP’nin eğitim düzenleyicisi, NCFSE grubuna 34 bin Rs para cezası verdi

ManK

New member
Shimla: Yaklaşık 34.05 bin Rs tutarında ağır bir para cezası uygulandı. NCFSE kurumlar grubu İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tüzüğe aykırı davrandığı için öğretmen yetiştirme programıdedi yetkililer.
İki yılda 17 kurum öğrenci aldı Okul Öncesi Öğretmenliği Diploması (DNTT) ve yıllık Çocuk bakımı öğretmenliği eğitimi (NTT) kursları, NCFSE düzenlemelerine aykırı olarak NCFSE’ye katıldıktan sonra Ulusal Öğretmen Eğitimi Konseyi (NCTE), yetkililer söyledi.
Para çekme işlemlerini “geçersiz” ilan eden Himaşal Pradeş Özel Eğitim Kurumları Düzenleme Komisyonu (HPPEIRC), hatalı 17 kuruma ücreti yüzde 9 faizle geri ödeme talimatı verdi.
Komite başkanı Atul Kaushik, HPPEIRC’nin ayrıca NCFSE kurumlar grubuna 34.05.480 Rs para cezası verdiğini söyledi.
DNTT ve NTT kursları için alınan ücretler 38.940 Rs ve 24.780 Rs idi ve geri kazanılan toplam ücret 17.02.740 Rs idi. Sadece sekiz kurum, kabul ve ücretlerin ayrıntılarını sağladı.
Kaushik Perşembe günü PTI’ye verdiği demeçte, ilköğretim müdüründen bir FIR doldurarak kurumlara karşı cezai işlem başlatmasının istendiğini söyledi.
Kaushik, NCFSE tarafından sunulan bazı kurslarla ilgili bir gazete ilanını öğrendikten sonra, komitenin davalıdan kurumlar, okullar ve kolejlerle yapılan anlaşmalarla huzuruna çıkmasını istediğini de sözlerine ekledi.
Anaokulu Öğretmenliği, Erken Çocukluk Bakımı Eğitimi ve Yoga Öğretmenliği’nin yer aldığı kurslar, Meerut’taki Mikro, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler (MSME) Geliştirme Merkezi tarafından verildi.
Davalı, 18 Ağustos’ta komite huzuruna çıktı ve MSME Geliştirme Merkezi ile imzalanan Mutabakat Zaptı’nın (MoU) bir kopyasını sundu. Ancak komite ondan orijinal belgeleri getirmesini istedi.
Komisyon, 22 Ekim’de kurslara giriş ve 17 kurumla anlaşmaya ilişkin ilanla ilgili şikayet aldığını bildirdi.
Şikayet ayrıca, yukarıdaki kursların MSME Geliştirme Merkezi’nin Nisan 2022’den Mart 2023’e kadar olan programında yer almadığına da işaret etti.
Komisyon daha sonra kayıtları “geçersiz” ilan ederek para cezası ve ücretin iadesini istedi.