Hoş geldin Jursek! Transfer onaylandı, Benfica, Slavia’dan başka bir futbolcuya karşı

QasiM

Global Mod
Global Mod
Slavia hem futbolda hem de özel hayatımda beni ileriye taşıdı. Burada gerçekten bağ kurduğum birçok harika insanla tanıştım. Harika ekibi asla unutmayacağım, Maso (Luk Masopust) ve Standa Tecl i dal beni çabucak bünyesine kattı. Bu sayede, esas olarak hit yapmaya, kendim olmaya odaklanabildim. Onlara bunun için büyük bir teşekkür borçluyum, Jursek bir sopayla eğiliyor.

22 yaşındaki bek, Çek liginden transfer edilmesi en pahalı oyunculardan biri. Renk bilgisine göre Slavia onun için 330 milyon kron alacak. Spor gazetesinin haberine göre, Benfica liderliğindeki A Bola, bir medya brifinginde bu miktarı doğruladı.

Sadece 2001’de Dortmund için Sparta’dan ayrıldığında Tom Rosick ve üç yıl önce West Ham için Slavia’dan ayrılan Tom Souek. Her ikisi de yaklaşık pl milyar kron.

Geçen yıl Leverkusen, savunma oyuncusu Adam Hlok için Jurska için Benfica’ya benzer bir meblağ ödemişti. Moskova, Spartak Moskova’dan Alex Krle için biraz daha az öderken Sparta, Che-nan’dan Bok Dokal için çeyrek milyar aldı.

10 Ekim 2023, 20:04 pspvek arşivlendi: 10 Ekim 2023, 20:20

Jursek iki yıl içinde öldü. İlk olarak, Mlad Boleslav onu 2021’de ikinci ligden seçkinler arasında tanıştırdı. Yarım yıl sonra Slavia onun için yirmi milyon kron ödedi. Ve bir buçuk yıl sonra yüz milyonlar için ilk Portekiz kulübüne gitti.

Hayranlarımı çok özleyeceğim. Derbi için iyi sonuçlanan ilk iç saha maçımın da Eden’i sattığını hatırlıyorum. İçeri girdiğimde tüylerim diken diken oldu. Ve aslında her zaman mümkün olmuştur… Buradaki herkes çok kaba. Bütün bir buçuk yıl, kısa da olsa, gerçekten çok eğlendim. Sanırım ölene kadar onu hatırlayacağım, dedi Jursek.

David Jursek (solda), Benfica Lizbon ile sözleşme imzaladı.

Güçlü yönleri arasında hız, güç, zindelik ve harika bir aslan ayağı vardır. Mlad Boleslav’da, tonlarca becerisi ve harika bir pivotu ile hayran bıraktı, bu yüzden Slavia, ligde bu kadar kısa bir süre sonra onu takımına aldı.

İlk başta, her iki sakatlık da savunma eksikliklerini ortaya çıkardı, ancak Jursek bunlar üzerinde çalıştı ve geçen sezonun başında yavaş yavaş destekler arasında yükseldi, 55 maçta 15 gol ve 15 asist kaydetti.

Milli takım için ilk maçına Mart ayında, Polonya’ya karşı ön eleme maçında (3: 1) iki dakika sonra kale vuruşuyla çıktı. İlk başlarda yabancı bir kulüpte forma giyse de Premier Lig’den sonra milli takımdaki statüsü yükseldi.

Jura’yı Wolfsburg, Leipzig ve Nice izledi.

Portekiz şampiyonu ve geçen yılın Şampiyonlar Ligi çeyrek finalisti kısa süre sonra Alejandro Grimaldo’yu Leverkusen’e sattı ve sol kanatta Jursek onun yerini almalı.

Cumartesi günü, Avusturya’daki bir maç için oyuncu arkadaşlarıyla yollarını ayırdı. Lizbon’a gitti, Pazartesi günü bir tıbbi muayeneden geçti ve ardından Benfica, Bem-vindo! Alın!

Takımda, savunmadaki beşinci ortağı eski slavistler Alexander Bah ve Tonka Petar Musa ile bir araya geldi. Kitabın bir yerinde Mihajlo Risti’den de bahsediliyor.