Hooda tıp öğrencileriyle bir araya geldi, geri ödemelerin geri alınması taleplerini destekliyor

ManK

New member
ROHTAKKongre lideri ve Haryana’nın eski başbakanı Bhupinder Singh Hooda Çarşamba günü heyecan verici tıp öğrencilerine desteğini ifade etti ve konuyu Genel Kurul’da gündeme getireceğine dair güvence verdi.
Hükümetin ücret artışı kararının yanlış olduğunu çünkü yoksul ve orta sınıf ailelerin 20 kat zam ve tahvil politikası dayatması nedeniyle çocuklarına tıp eğitimi veremediğini söyledi.
Taleplerini protesto eden tıp öğrencileriyle bir araya gelen Hooda, bu nedenle Haryana’ya kabul edilmek isteyen öğrencilerin başka eyaletlere göç etmeye zorlandıklarını söyledi.
Kongre yönetimi sırasında eyalette beş tıp fakültesi kurduğunu söyledi.
gibi tıbbi kurumlar Kanser Enstitüsü ve AIIMS sadece Kongre yönetimi sırasında Haryana’ya geldi. Buna rağmen hükümetim hiçbir zaman böyle bir karar almadı. Kongre hükümeti eğitimi bir iş olarak değil, bir sorumluluk olarak gördüğünden, öğrencilere cüzi bir ücret karşılığında tıp eğitimi sağlandı. Ama BJP-JJP hükümeti eğitimi ticarileştiriyor” dedi.
Hooda daha önce burada Barolar Birliği’nin programına da katılmayı başarmıştı. Bu baronun üyesi olduğunu ve ömür boyu kalacağını söyledi. “Yasal kardeşliğin nimetlerinden ve işbirliğinden her zaman bağlantı kurdum ve keyif aldım” dedi.
Medyaya konuşan Hooda, mevcut hükümeti çiftçi karşıtı olarak nitelendirdi.
Muhalefet lideri çeltik alımını durdurma kararını yanlış olarak nitelendirdi. Hükümetin çiftçilere asgari destek fiyatı (MSP) verme sorumluluğundan kaçtığını söyledi.
“Hükümetin alımları durdurmasıyla, piyasadaki çeltik sayısı daha da düşecek ve bu da çiftçilere doğrudan zarar verecek” diye ekledi.