Hockey Pro League: Hint asıllı Anand Gupte, Avustralya’daki ilk hayalini gerçekleştirmeyi umuyor | hokey haberleri

QasiM

Global Mod
Global Mod
ROURKELA: Dört Avustralyalı için rüya gibi bir gündü hokey kıdemli ilk çıkışlarını yaptıkları sırada yapan oyuncular FIH Pro Ligi Cumartesi günü Birsa Munda Hokey Stadyumu’nda Almanya ile karşılaşacağız.
onların arasındaydı Anand Guptebabası Nitin aslen Pune’lu ama neredeyse 30 yıldır Down Under’da yaşıyor ve sonunda oynama hayalini gerçekleştirdiği için daha mutlu olamazdı. Avustralyave bu da büyük bir kalabalığın önünde.
Onu daha da özel kılan, Canberra’dan olan annesi Rebekah ve Pune’dan yolculuk yapan babaannesinin varlığıydı. “Harika bir deneyim ve harika bir atmosferdi. Çok prestijli bir takım ve benim için çok şey ifade ediyor. Buraya gelmek için yıllarca çok çalıştım. Burada olmak bir onurdu ve bir ayrıcalıktı,” dedi Gupte maçtan sonra muhabirlerle etkileşim kurarken.
Onu daha da mutlu eden şey, diğer üç yarışmacıdan ikisinin – Ben Staines ve Davis Atkins – kendi kasabasından olmasıydı. “Evet, çok özeldi. Açıkçası oldukça tecrübesizdik ama çevremizdeki herkes çok destek oldu. Biraz baskı vardı ama ilk maç için sorun yok” diye ekledi kardeşiyle ve annelerinden biraz ilham alarak hokey oynamaya başlayan genç.
“Annem küçükken oynardı, biz de yaklaşık 10 yaşındayken oyunu oynamaya başladık. O bir etkiydi, ama bizim ilgi alanımızdı,” dedi Gupte.

Anand-Gupte-Aile-TOI

(TOI fotoğrafı)
Rebekah sadece oyunu oynamakla kalmadı, daha sonra lider oyunlara geçti. Avustralya’nın Pazar günü Hindistan’a karşı oynadığı maçtan önce Rebekah, “Onu Hindistan’a karşı oynarken görmek gerçeküstü bir an. Hindistan’da ilk maçına çıkabildiği için çok gururlu” dedi.
Anand’ın erkek kardeşi Niranjan ise Avustralya 21 Yaş Altı takımında oynamaya devam etti ve 2018’de Sultan of Johor Cup’a katıldı. oyuncu. Hokey oyuncusu.
“Her zaman bir dostluk maçıydı ve birbirimizi devam ettirdik. Küçükken birbirimizi zorlardık ve birlikte oynarken çok eğlenirdik. İçinde olmak çok sağlıklı bir ortamdı ve daha iyi hokey oyuncuları olmamıza yardımcı oldu,” dedi Anand.
Anand, hokeyin yanı sıra 2020’de Avustralya Ulusal Üniversitesi’nden Ticaret/Finans Lisans derecesine sahiptir ve Perth’deki Avustralya Tarım, Su ve Çevre Departmanında çalışmaktadır.
Almanya maçına gelince, oldukça iyi oynadı ve hatta son on beş dakikada bir penaltı korneri çevirme şansı bile buldu. Ancak maç kazandıran bir performans sergileyen kaleci Jean-Paul Danneberg’i geçemedi.
Anand şimdi sonraki maçlarda gösterdiği iyi performansı sürdürmeyi ve gelecek yılki Olimpiyatlar öncesinde takımdaki yerini korumaya çalışacak. Büyük bir meydan okuma olacak ama koç Colin Batch ondan çok memnun. Turnuva öncesi bir basın toplantısında Batch, “Takıma iyi uyuyor ve iyi bir zihniyete sahip. Her yeni oyuncu gibi hatalar yapacak, ancak çok dayanıklı bir insan ve ondan başarılı olmasını bekliyorum.”
İyi bir başlangıç yaptı ve şimdi ilerlemek ve her şeye değmekle ilgili.