YENİ DELHI: James Anderson’ın 40 yaşındaki performansı, herkesi İngiltere’nin hızına hayran bıraktı ve eski Hindistan baş antrenörü Ravi Shastri, oyunu oynamış en iyi hızlı bowling oyuncularından biri olduğunu söyleyerek onu övdü.
Anderson, 40 yıl 207 günde Avustralyalı paceman’ı tahtından indirdi. Pat Cummins dört yıllık zirvesinden zirveye çıkan en yaşlı oyuncu olmak ICC testi sıralamaları.
The ICC Review’in son bölümünde Shastri, “İngiltere turlarında koçluk yaparken onu çok yakından izlerdim. Ve onun iş ahlakına hayranlık duyardım,” dedi.
Shastri ayrıca Anderson’ın iş ahlakını ve her zaman elinden gelenin en iyisini yapmak için harcadığı çabayı övdü.
“En fazla 20 top veya 25 top atacağını söylerdim. Ama her top için her şeyini verirdi. Ve bazen hızlı atıcılarıma ‘Şuna bakın. Profesyonelliğe, iş ahlakına bakın’ derdim. , dedi Shastri.
“Ve bu gönülsüz bir teslimat değil. O 15-20 top, atmaları gereken ne olursa olsun, bir oyunda bowling oynuyormuş gibi olurdu. Altıda bowling oynuyor ve belki başka birinin bowlingiymiş gibi biraz ara veriyor. Sonra geri gelip Bunu yap. Ve sonra hareket, takip ve ritim, içeri girme, tüm bu 20 top için tamamen aynıydı” diye ekledi.
“Yani bunlar gerçek profesyoneller ve kondisyon savunucuları. Süper formda olmadıkça 40 yaşında oynayıp böyle sonuçlar alamazsınız. O yüzden şapka çıkartın. Aferin Jimmy. Bence o bir rol model” çok fazla Vurucuların 40 yaşında oynamasına aldırmayın, ancak 40 yaşında oynayan hızlı bir bowling oyuncusu için onu selamlamanız yeterli.”
Anderson’ın 178 Testteki 682 kalesi, tarihteki diğer tüm hızlı atıcılardan daha fazladır. Spinners Muttiah Muralitharan (800) ve Shane Warne (708), kredilerine göre daha fazla Test kafa derisine sahip olan tek bowling oyuncularıdır.