YENİ DELHİ: Hint Olimpiyat Derneği (IOA) sandalye PT Usha Cuma günü yaptığı açıklamada, Hintli sporcuların eğitim kamplarının, yaklaşan büyük etkinliklerin çok ilerisinde olduğunu söyledi. Asya Oyunları bu yıl ve gelecek yıl Paris’te olimpiyatlar.
“Asya Oyunları bu yıl ya da belki gelecek yıl geliyor. Olimpiyatlar da yaklaşıyor ve farklı ulusal kamplarda pek çok hazırlık yapılıyor… Hükümet şimdiden farklı yerlerde ulusal kamplar düzenliyor.
Küçük Milenyum Çocuklar Maratonu’nun lansmanı sırasında burada gazetecilere konuşan Usha, “Öncelikle ulusal kampa katılan sporculara öncelik vermeliyiz. Antrenörlük kampları ve tüm bunlar iyi gidiyor…” dedi.
Usha ayrıca yeteneklerin genç yaşta ve taban seviyesinde yetiştirilmesi gerektiğinin altını çizdi.
“Ülkemizde çok fazla yetenek olduğunu söyleyebilirim. Tek sorun, tabanda çok fazla destek olmaması. Dolayısıyla Khelo India gibi iyi bir programımız var. İyi oyuncular veya iyi sporcular olacak.” 12-13 yaş grubunda. Bu yüzden desteğe ihtiyacımız var, onları desteklememiz gerekiyor. Bunu akademimde yapıyorum. Bu yüzden her eyalette bu tür bir yardım yapmak istiyorum,” 58 yaşındaki Hintli efsane, Rajya Sabha şimdi üye, eklendi.
Kerala’da bir atletizm akademisi işleten Usha, zor ama eğlenceli bir iş olan gençleri tımar etmekten keyif aldığını söyledi.
Ayrıca taban düzeyinde desteği savundu ve “taban düzeyinde çok sistematik olması gerekiyor, o zaman oyuncular (sporcular) gelecekte daha iyisini yapacaklar” dedi.
Sistematik scouting ve eğitime vurgu yapan Usha, “Yetenek avcılığına her eyalette ihtiyaç var ve yetenek avcılığının, eğitimin sistemli ve bilimsel yolu için bazı merkezler olmalı. Her şey sistematik olmalı, her eyalette böyle bir akademi olmalı. sahip olmak. “
Usha ayrıca ebeveynleri çocuklarını egzersiz yapmaya teşvik etmeye çağırdı ve çocuk istismarı konusunda farkındalık çağrısında bulundu. Cumartesi günü burada düzenlenen Küçük Milenyum Çocuk Maratonu, çocuk istismarına dikkat çekmek için düzenleniyor.
(PTI girişi ile)