Hint asıllı eğitim girişimcisi yeni okul girişimi başlattı

ManK

New member
Kerala doğumlu eğitim girişimcisi Kurucusu Sunny Varkey Küresel Öğretmen ÖdülüÇarşamba için yeni bir küresel temsil organı başlattı bağımsız okullar eğitim sonuçlarını iyileştirmek için bilgi paylaşımı girişimi olarak.
Yeni Dünya Çapında Bağımsız Okullar Birliği (GISA), Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi (SDG) 4: 2030 yılına kadar herkes için kapsayıcı ve eşitlikçi kaliteli eğitim sağlayın.
Varkey, Hindistan’ın yaklaşık 340.000 olduğu tahmin edilen bağımsız okullarını seslerini duyurmak için bu yeni göreve katılmaya çağırdı.
GISA’nın kurucusu Varkey, “Hindistan’daki çok çeşitli bağımsız okullar, ülke çocuklarının eğitimi için büyük bir sorumluluk taşıyor” dedi.
“Eğitim veya geleceğin ekonomisi hakkında bağımsız sektörü içermeyen herhangi bir politika tartışması, Hintli gençliğin her gün karşılaştığı zorlukları ve fırsatları ayrıntılı olarak gören okullardan hayati bir bakış açısını kaçırıyor.
Çok farklı geçmişlere sahip çocukların eğitimindeki bu ön saflardaki uzmanlık, dünya çapında eğitimi iyileştirme çabalarını daha etkili hale getirecek” dedi.
Dünya Bankası’ndan alınan son verilere göre, Hindistan’daki ortaokul öğrencilerinin yüzde 50’sinden fazlası ve ilkokul öğrencilerinin yüzde 13’ü bağımsız bir kuruma kayıtlıdır – kar amacı gütmeyen, kar amacı gütmeyen, özel bir kuruluş tarafından yönetilen dahil olmak üzere. sivil toplum kuruluşu olarak. kuruluş (STK), dini kuruluş, çıkar grubu, vakıf veya şirket.
Yeni GISA girişimi, farklı geçmişlere sahip çocukların eğitiminde bilgi, uzmanlık ve birinci basamak deneyimlerinden yararlanmayı umuyor.
“Bağımsız sektörün kamu yararı için sesini duyurması son derece önemli. Yarının ekonomisi, gelecek için uygun eğitim ve becerilere sahip olmayanları affetmeyecek. Bağımsız sektör diğerlerine -hükümetler, şirketler, STK’lar- katılmadığı sürece – om Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü’nün (OECD) Eğitim ve Beceriler Direktörü Andreas Schleicher, yeni GISA’yı destekleyen yeni nesli nasıl eğiteceğimizi ve eğiteceğimizi anladığımızda, değerli uzmanlık izole kalıyor ve çözümler kayboluyor” dedi. girişim.
UNESCO tahminleri, dünya çapında yaklaşık 350 milyon çocuğun bağımsız okul sektöründe eğitim gördüğünü göstermektedir.
Bu tür kuruluşlar için GISA üyeliği, kaynakları birlikte yaratmayı ve en son araştırma ve raporlara, yenilikçi çalıştaylara ve etkinliklere erişim sağlamayı amaçlamaktadır.
GISA ayrıca hükümetlerin, işletmelerin, STK’ların ve önde gelen düşünürlerin yılda bir kez bir araya gelerek herkes için kaliteli eğitim hedefine nasıl hız kazandırılacağı konusunda üst düzey bir tartışma için bir araya geldiği yıllık bir konferans düzenlemeyi amaçlamaktadır.
Nord Anglia Education CEO’su ve GISA yönetim kurulu başkanı Andrew Fitzmaurice, “Öğretmenlerin mesleki gelişimini desteklemek gibi kilit alanlardan, öğretme ve öğrenmede teknolojinin en son kullanımına kadar, birlikte çalışarak eğitim üzerinde daha da büyük bir etki yaratabiliriz” dedi. .
Derneğin harekete geçirme çağrısı, düşük gelirli ülkelerdeki tek sınıflı özel okullardan, bir hayır kurumu veya vakıf tarafından yönetilen okullardan ve çok uluslu bir zincir içinde faaliyet gösteren okullardan olanlar da dahil olmak üzere dünyanın dört bir yanından tam bir üye yelpazesini çekmeyi amaçlıyor.