YENİ DELHİ: Eski kaptan Mithali Raj Hindistan’ın Kadınlar’ı kazanma şansını hissediyor T20 Dünya Kupası büyük ölçüde en yüksek dereceli forma bağlı olacaktır.
Efsanevi vurucu, Hintli bowling oyuncularının Cuma günü Güney Afrika’da başlayacak büyük etkinlikte test koşullarında belirgin bir iyileşme göstermek zorunda kalacaklarını da sözlerine ekledi.
Mithali, ICC için yazdığı köşesinde, “Hindistan’ın şansı büyük ölçüde üst sıralara bağlı olacak. Smriti Mandhana iyi oynuyor ve maçın galibi,” diye yazdı.
“Harmanpreet Kaur da iyi görünüyordu, ancak Avustralya ve İngiltere’yi yenmemiz gerekiyor, partiye gelmek için başka vuruculara ihtiyacınız var.”
12 Şubat’ta Cape Town’daki turnuva açılış maçında Pakistan ile karşılaşacak olan Hindistan takımı, Güney Afrika’da oynadı.
Kısa bir süre önce ev sahibi Güney Afrika ve Batı Hint Adaları’na karşı bir Tri-series’i ikinci sırada bitiren Hindistan takımı, deneyimli Shikha Pandey dışında nispeten deneyimsiz bir hız birimine sahip olacak.
Mithali, “Bovling test edilecek ve burada bir gelişme görmemiz gerekiyor,” diye ekledi.
40 yaşındaki U19 Dünya Kupası kazanan ikili Shafali Verma ve Richa Ghosh’un bu koşullar altında yaş grubu turnuvasında kazandıkları bilgileri kullanmalarını umuyor.
“Umarım Shafali Verma ve Richa Ghosh da Güney Afrika koşullarında çok fazla deneyim kazandıkları için Dünya Kupası’nda iyi bir performans sergilerler.
“Bazı genç oyuncuların gelmesi beni heyecanlandırıyor ve 19 Yaş Altı takımında ICC 19 Yaş Altı Kadınlar T20 Dünya Kupası’nın ilk açılışında oynadığını görme fırsatı bulduğum kesinlikle bazı yetenekler var.”
AVUSTRALYA KAZANACAK FAVORİLER
Mithali, savunan şampiyon Avustralya’nın mükemmel vuruş departmanının, onları benzeri görülmemiş bir altıncı kez etkinliği kazanmak için favoriler yaptığını hissetti.
“Sanırım herkes Avustralya’nın favori olduğu konusunda hemfikirdir ve haklı olarak. Sıkı, rekabetçi maçlar bekliyorum. Onları yenmek çok zor çünkü derinden vuruyorlar ve mükemmel bir vuruş düzenine sahipler.
“Büyük golcüler açısından onlarla boy ölçüşebilecek çok fazla takım yok ve benzer bir rolü oynayabilecek çok sayıda oyuncuya sahip olmaları, biri başarısız olursa diğerlerinin devreye girebileceği anlamına geliyor.
Ancak Mithali, Hindistan’ın Avustralya’ya karşı elinden gelenin en iyisini yapma yeteneğine sahip olduğuna inanıyor.
“Son zamanlarda Hindistan’ı gezdiklerinde çok rekabetçi bir dizi olmasına rağmen gördük, ancak iş buna geldiğinde, çoğu zaman Avustralya zirveye çıktı.
“Avustralya mutlak favori olsa da, Hindistan ve İngiltere’nin turnuvaların eleme aşamalarında en iyi kriketlerinden bazılarını oynadığını gördük, bu yüzden onları yazmam.
“Hindistan, Avustralya’ya karşı elinden gelenin en iyisini yapma yeteneğine de sahip.”
WPL
İlk Kadınlar Premier Ligi (WPL) bu yıl oynanacak ve müzayede 13 Şubat’ta Mumbai’de yapılacak.
23 yıllık şanlı kariyeri boyunca kadın oyununun yaygınlaşmasına önemli katkılarda bulunan Mithali, franchise kriketin oyuncuların yalnızca finansal olarak güvende olmalarına yardımcı olmayacağına, aynı zamanda yatırım yapmak için oyunlarını geliştirmelerine de yardımcı olacağına inanıyor.
“Şu anda harika olan şey, kadın oyununun sürekli gelişiyor olması. Eskiden bir T20’de 140’ın eşit bir skor olduğu yerde, şimdi 160-180 artı takip edildiğini ve çok fazla maçın tellere gittiğini görüyorsunuz.
“Bu değişikliğin, Avustralya’da WBBL, İngiltere’de Süper Lig ve tabii ki bu yıldan itibaren Hindistan’da Kadınlar Premier Ligi gibi dünya çapındaki yarışmaların çoğalmasıyla ilgisi var.
“Bu platformlar, yerel oyunculara yalnızca yabancı yıldızlarla etkileşime girme şansı vermekle kalmıyor, aynı zamanda kişisel koçlar veya güç ve kondisyon koçları kiralayarak kendi oyunlarına yatırım yapmalarına olanak tanıyan daha iyi finansal istikrar sunuyor.
Geçen yıl emekli olan Mithali ligde oynamayacak olsa da Gujarat Giants tarafından akıl hocası ve danışman olarak işe alındı.
“Bu noktaya gelmemize hiç şaşırmadım, Hindistan Kadınlar Premier Ligi çok büyük bir gelişme.
“Oynamayacak olsam da, Gujarat Giants’a akıl hocası ve danışman olarak hizmet edecek kadar şanslıyım.
“Bunda yer almamak beni hayal kırıklığına uğratmadı, bir kriket oyuncusu olarak yolculuğum farklıydı ve sporun gelişiminde üzerime düşeni yapabildim.
Yarışmanın oyuncu gelişimine yardımcı olacağını umuyor.
“Kadın kriketinin bu noktaya geldiğini görmekten gerçekten mutluyum ve ekosistemin bir parçası olduğum için heyecanlıyım.”
“WPL’nin oyuncu gelişimine de gerçekten yardımcı olacağını umuyorum. 19 Yaş Altı Dünya Kupası’nda dünya çapında ne kadar genç yetenek olduğunu ve oyuncuların televizyonda yayınlanan maç sayısından ve oynama şansından şimdiden nasıl yararlandığını gördük. yerli kriketteki büyük isimlerin yanında.”