Hindistan’a karşı WTC finalini kazanmak en gurur verici başarılardan biri: Trent Boult | kriket haberleri

QasiM

Global Mod
Global Mod
MELBOURNE: Kazanmak Dünya Testi Şampiyonası Kiwi Quick Trent’e göre Hindistan’a karşı herhangi bir Yeni Zelandalının en gurur verici başarılarından biri. Boultolağanüstü performansın bir daha tekrarlanma ihtimalinin düşük olduğuna inanan.
Yeni Zelanda 2021’de uygun bir Hint tarafına karşı sekiz kalelik bir galibiyetten sonra, ilk ICC unvanları olan ilk Dünya Test Şampiyonası unvanını alarak uzaklaşmışlardı.
Boult, dünya çapında beş milyondan fazla nüfusa sahip bir ülke için hissediyor WTC final ve ardından emrinde çok fazla yeteneğe sahip olan Hindistan’a karşı kazanmak “bir daha asla olmayacak”.
Boult, “Test oynayan bir ülke olarak o aşamaya gelmemiz için, kaç kişinin (beş milyon) muhtemelen yılda yalnızca sekiz Test oynadığı – eğer öyleyse,” dedi. Büyük Bash Ligi“Çağ” dedi.
“Finale ulaşmak için iki yıllık sonuçların olması ve ardından Hindistan’ı – 1,4 milyar insanı – yenmek bir daha asla olmayacak.
“Büyüklüğünü düşündüğünüzde, bir Yeni Zelandalı’nın sahip olabileceği en gurur verici başarılardan biri olduğunu düşünüyorum” diye ekledi.
Topu her iki yöne de ateşli bir hızda sallama konusunda olağanüstü bir yeteneğe sahip hızlı sol kol, oyunun tüm formatlarında en iyi bowling yeteneklerinden biridir.
Geçen yıl, New Zealand Cricket (NZC), kendisini dünya çapındaki T20 liglerine uygun hale getirmek istediği için Boult’u merkezi sözleşmesinden çıkarmayı kabul etti.
“Test arenasında başardıklarımla inanılmaz derecede gurur duyuyorum. Ama üç küçük çocuğum var ve kariyerimi bir ip olarak görüyorum. Bu ipin sonundaymışım gibi hissediyorum.”
“Yeni Zelanda kriket yazının en yoğun zamanında iki lige daha taşınmayı seçtim. Sözleşmemi iade etme kararının açıkça diğer insanlar için kapı açacağını anlıyorum.”
Ancak Boult, son kararının 2023’te oynama şansını zorlaştırmayacağını umuyor. ODI Dünya Kupası bu yılın sonlarında Hindistan’da.
“Başka bir çatlak için orada olmak istiyorum ve umarım durum hâlâ böyledir. Hâlâ biraz uzakta.”
33 yaşındaki oyuncu, kriket oyuncularının kariyerlerinde daha sonra başlamak için serbest yolu kullanmakta iyi olduğuna inanırken, Yeni Zelanda, gençlerin uluslararası kriket yerine T20 liglerinde oynamayı seçmesinden endişe duyuyor.
“Kariyerlerinin bir noktasında erkekler için normal olabilir. Bence bir yıl boyunca uluslararası kriket oynayan çocuklar bunu uluslararası kriket yerine oynamayı seçerlerse bu endişe verici olabilir.
“Yeni Zelanda’da çok fazla kriket oyuncusu yok. Çok fazla insan yok!”
Kaynak eksikliğine rağmen, Black Caps kırmızı beyaz top kriketinde en güçlü taraflardan biri olarak ortaya çıktı. WTC unvanını kazanmanın yanı sıra, 2015 ve 2019 ODI Dünya Kupası ve 2021 T20 Dünya Kupası’nda ikinci oldular.
Boult, “Bir yol bulmak bizim yolumuzdur” dedi.