Hindistan kaptanı Shikhar Dhawan, bir günlük uluslararası diziye karşı Yeni Zelanda gelecek yıl evlerinde yapılacak Dünya Kupası hazırlıklarının bir parçası olarak, ancak rakip kaptan Kane Williamson Perşembe günü şimdiki zamanda kalmayı tercih etti.
Hindistan, bu ayın başlarında Avustralya’da düzenlenen T20 Dünya Kupası’nın yarı finalinde elendi, ancak T20 serisinde Yeni Zelanda’ya karşı galip geldi.
Yeni Zelanda’ya karşı üç maçlık ODI serisinin önemi, normal kaptan Rohit Sharma da dahil olmak üzere kıdemli vuruculardan yoksun bir Hint tarafının başındaki Dhawan’da kaybolmadı.
“Bu Dünya Kupası’na hazırlanmakla ilgili. Gençler iyi gidiyor, bunu görmek harika. Dünya Kupası’na daha çok var ama oyuncularla ilgili iyi bir tabloya sahibiz.”
Gelecek yıl Hindistan Premier Ligi için Punjab Kings’in kaptanlığına atanmasına rağmen, Hindistan için sadece 50-over formatını oynayan Dhawan için özellikle önemli bir yıl.
36 yaşındaki “Bunu bir lütuf olarak görüyorum çünkü başka şeyler de yapabiliyorum” dedi. “Üç formatı da oynadığım zamana göre çok daha zinde kalıyorum ve kendimi daha güçlü hissediyorum.”
Williamson için acil hedef, seriyi Hindistan’a karşı kazanmaktı.
“(Ben) hazırlık olarak adlandırmakta tereddüt ediyorum, eldeki seriye ve oynamak istediğimiz krikete odaklanıldı. Bu yüzden önümüzde olanlara odaklanın, ancak şüphesiz daha bir günlük kriket gelecek.”
Hindistan, bu ayın başlarında Avustralya’da düzenlenen T20 Dünya Kupası’nın yarı finalinde elendi, ancak T20 serisinde Yeni Zelanda’ya karşı galip geldi.
Yeni Zelanda’ya karşı üç maçlık ODI serisinin önemi, normal kaptan Rohit Sharma da dahil olmak üzere kıdemli vuruculardan yoksun bir Hint tarafının başındaki Dhawan’da kaybolmadı.
Dhawan Cuma günü Auckland’ın ilk ODI’sinin arifesinde gazetecilere verdiği demeçte, “Gençlerin Yeni Zelanda’ya gelip oynamaları ve farklı koşullarda becerilerini ve karakterlerini test etmeleri için iyi bir yol,” dedi.Gülümsemeler, dostça şakalaşma ve kupayı ortaya çıkarma! #TakımHindistan | #NZvIND https://t.co/3R2zh0znZ3
— BCCI (@BCCI) 1669256764000
“Bu Dünya Kupası’na hazırlanmakla ilgili. Gençler iyi gidiyor, bunu görmek harika. Dünya Kupası’na daha çok var ama oyuncularla ilgili iyi bir tabloya sahibiz.”
Gelecek yıl Hindistan Premier Ligi için Punjab Kings’in kaptanlığına atanmasına rağmen, Hindistan için sadece 50-over formatını oynayan Dhawan için özellikle önemli bir yıl.
Ancak solak açıcı, tek boyutlu bir uluslararası oyuncu olmakla barışık.
36 yaşındaki “Bunu bir lütuf olarak görüyorum çünkü başka şeyler de yapabiliyorum” dedi. “Üç formatı da oynadığım zamana göre çok daha zinde kalıyorum ve kendimi daha güçlü hissediyorum.”
Williamson için acil hedef, seriyi Hindistan’a karşı kazanmaktı.
32 yaşındaki “Birçok T20 kriket ve Dünya Kupası’ndan sonra, odak doğal olarak bir sonrakine kayıyor ve bu (dünya çapında) ODI turnuvası,” dedi.Asla unutamayacağın bir an. @edenparknz’da Cuma günü Hindistan’a karşı oynanacak 1. ODI öncesinde @Matthenry014’ten yapım hakkında bilgi alın… https://t.co/47vI6uZIUj
— BLACKCAPS (@BLACKCAPS) 1669172912000
“(Ben) hazırlık olarak adlandırmakta tereddüt ediyorum, eldeki seriye ve oynamak istediğimiz krikete odaklanıldı. Bu yüzden önümüzde olanlara odaklanın, ancak şüphesiz daha bir günlük kriket gelecek.”