Hindistan – Sri Lanka: Virat Kohli yeni yıla 45. ODI yüzüyle başladı | kriket haberleri

QasiM

Global Mod
Global Mod

YENİ DELHİ: Vuruş ustası Virat Kohli, Salı günü Guwahati’de üç maçlık serinin ilk bir günlük uluslararası maçında Sri Lanka’ya karşı yeni yıla sansasyonel bir yüzle başlayarak sopayla iyi koşusuna devam etti. Kohli 45. yaş gününe koştu ODI yüz altı ve 10 dört kullanarak sadece 80 toptan.
Bu, Kohli’nin 2022 yılını 10 Aralık’ta Chattogram’da Bangladeş’e karşı 91 toptan 113 topla olağanüstü bir şekilde bitirdikten sonra arka arkaya ikinci ODI yüzüydü. Ve Salı gününün yüzü, kombine uluslararası puanını 73’e çıkardı.
Kohli vuruş molası sırasında “Kısa bir ara verdim ve bu maça birkaç antrenman seansı geliyor, bu yüzden o Bangladeş turundan sonra tazeydim. Ev sezonunun başlayacağı için heyecanlıydım,” dedi.

İnanılmaz TON’u için @imVkohli, ilk #INDvSL ODI’nin ilk vuruşlarından itibaren en iyi seçimimiz
👏
👏
Bir özet… https://t.co/0lb8V5c1rP

— BCCI (@BCCI) 1673351561000
Eski kaptanın 87 toptan 113’ü, Hindistan’ı ziyaretçilere karşı 373/7’lik devasa bir skora götürdü. Rohit Sharma (67 üzerinden 83) ve Shubman Gill (60 üzerinden 70), ikili açılış kalesi için sadece 19.4 over ile 143 tur atarken ev sahiplerine de iyi bir katkı yaptı.
Kohli, “Açıcılar oyuna girmeme izin verdi ve vuruş oranımı kontrol etmeye çalıştım. Hızımı korumaktan mutluydum ve 370 ile bitirdik” diyerek açılış oyuncularının katkısını kabul etti.
Kohli’nin pervasız vuruşu, Hindistan vuruşlarının 49. turunda, kalecinin Kusal Mendis mandalı tutmak için kare bacağa koştu. Kohli bir slogan için gitti Kasun Ranjitha ancak yalnızca bir üst kenar elde etmeyi başardı.
Kohli ayrıca vuruş sırasında birkaç düşme yakalamasından kurtuldu ve koşu makinesi, şansın bu tür yumruklarda rol oynadığını söyledi.

🙌
🙌
💯
#INDvSL @mastercardindia https://t.co/DgdSlDSbpg

— BCCI (@BCCI) 1673350683000
“O (kaçırılan fırsatları) her gün yakalardım. Şans büyük rol oynuyor, böyle gecelerde tanrıya şükretmelisin. Bu geceler önemli, bunun biraz farkına var. O şansı en iyi şekilde değerlendirdiğim için minnettarım. Bana teklif etti. Takımın 350 yerine fazladan 20 koşu yapmasına yardım ettim.
“Aynı olacak. Birisinin bunu kovalamak için 150 veya 140 puan alması gerekecek. Ama aynı zamanda bowling oyuncularımıza devreye giren çiy ile bowling oynama şansı da veriyor. Ne yediğimin çok bilincindeyim, en önemlisi diyet. Bu yaşta önemli bir şey. Bu beni formda tutuyor. Bu da takım için yüzde 100’ümü vermeme yardımcı oluyor” dedi.
Kohli’nin Lankalılara karşı dokuzuncu yüzyılıydı ve onu ODI’lerde onlara karşı en çok yüzyıllara sahip vurucu yaptı. Adalılara karşı kararlı Sachin Tendulkar’dan bir tane daha.
Kohli ayrıca Tendulkar’ın bir ülkedeki en çok ODI rekorunu da eşitledi çünkü vuruş onun Hindistan’daki 20. yüzyılıydı. Kohli 99 ev vuruşunda ikinci olurken, ‘Master Blaster’ Hindistan’da 160 isteka oynadı.