YENİ DELHİ: Avustralya’nın, Alur’daki eğitim seansları için Ravichandran Ashwin’inkine benzeyen bilinmeyen bir off-spinner getirme kararı oldukça heyecan yarattı. İlk Sınır-Gavaskar Kupası Testinden bir hafta uzakta olan antrenman seansları, insanı Sachin Tendulkar’ın eski Hintli bacak döndürücü ile artık efsanevi seanslarına geri getiriyor. Laxman Sivaramakrishnan karşı iç saha serisinden bir hafta önce Avustralya Mart 1998.
Antrenman için bir “kopya” veya “çift atıcı” kullanmanın püf noktası merak uyandırıcı olsa da, Siva eğitim kampında neler olup bittiğine dair bir fikir verdi. Bu arada, tüm dizi Tendulkar ve Shane Warne arasındaki rekabet üzerine inşa edildi, bu yüzden Tendulkar hazırlıklarında titizdi.
“Çoğu insan bu antrenmanların asıl amacını düşünür. Asla Shane Warne’ın bir kopyası olmayacaktım. Ama benim için işe yarayan şey, aynı zamanda büyük bacak kırıklarım olmasıydı. Diğer atıcıyı asla taklit edemezsiniz,” Siva, TOI’ye Chennai’deki MRF Pace Vakfı’nda Tendulkar ile kamp hakkında bilgi verdi.
“Video analistlerinizin olmadığı ve şu anda sahip olduğunuz çok çeşitli videolara maruz kalmadığınız günlerdi. Çok konuştuk. Bana Warne ile olan deneyimi hakkında geri bildirimde bulundu. Sachin, Warne’ın üretebildiği saha dışı hızı çok canlı bir şekilde anlattı.
“Ayrıca bana Warne’ın kullandığı hız, yörünge ve açılardaki varyasyonların net bir resmini verdi. Sachin işte bu kadar dikkatliydi. Ben sadece bunu uygulamaya çalıştım” diye ekledi.
Bir eğitim kampı planlamak, hazırlığın bir parçasıydı. Ancak belirli egzersizleri tasarlamak için mutlak inanç gerekiyordu. Tendulkar, Warne’ın Glenn McGrath gibi bacak kütüğünün kaba dışını kullanmaya çalışacağını biliyordu.
“Sachin sivri uçları olan yeni ayakkabılar almıştı. Yüzeyi gerçekten sert bir şekilde çizdi ve pürüzlü olanı yarattı. Bahçıvan planladığımız şeyden memnun değildi. Bu nedenle, bir haftalık oturum için yalnızca bir alan kullanacağımıza karar verdik. Üçüncü veya dördüncü gün tarlayı kurtarmak çok zorlaştı” dedi Siva.
Siva ayrıca, Tendulkar’ın o kamp sırasında neyi geliştirmek istediği konusunda çok net olduğunu açıkladı.
“İnce bacaklardan orta kaleye kadar her şeyi hedef alacak bir dizi şut geliştirmek istedi. Bu yüzden kürekle süpürme, genel tarama ve slog süpürme istedi. O günlerde vurucuların oynadığı tek bir süpürme vardı. dünya. Kare bacağa sert bir vuruştu. Sachin, engebeli arazide oynama riskini de ortadan kaldıran kürekle süpürmeyi düşündü. Bir saat boyunca vuruş yapardı. Önemli olan antrenmanın niceliği değil, kalitesidir. en önemli olan bu” dedi.
Kısa kamptan bir hafta sonra Tendulkar, Chennai’deki ilk Testin ikinci vuruşlarında dışarıda olmayan bir maç kazandıran 155 puan almak için tüm taramaları serbest bıraktı.