YENİ DELHİ: Hindistan, 28 Mart – 2 Nisan tarihleri arasında burada yapılacak olan Asya Güreş Şampiyonası’nın ev sahipliği haklarını kaybetti. Sporun küresel yönetim organı olan United World Wrestling’in (UWW) – Hindistan Güreş Federasyonu (WFI) başkanına yönelik cinsel taciz şikayetleri üzerine turnuvayı Hindistan’dan taşımaya karar verdi, Bhushan Bry Sharan Singh.
UWW kararını, efsanevi boksör MC’nin başkanlığındaki Spor Bakanlığı tarafından atanan denetleme kuruluna iletti. Maria gel, kaynaklar Çarşamba gecesi TOI’ye doğruladı. Denetim komitesinden veya UWW’den bunu bildiren resmi bir iletişim olmamıştır.
Dünya kurumu yakında, Hintli güreşçilerin katılmasına izin verilecek kıta buluşması için yeni bir ev sahibi şehri açıklayacak. Altı kişilik komitenin UWW’yi şampiyonlukları Hindistan’dan almamaya ikna etmeye çalıştığı ve hatta erteleme için pazarlık yaptığı öğrenildi. Ancak UWW, kadın güreşçilerden Singh’e karşı kesinlikle gizli şikayetler aldıktan sonra talebi reddetti.
UWW tarafından belirtilen diğer sebep, iddialara yönelik devam eden soruşturma ve bulguların hükümete sunulmasında olası gecikmeydi, bu da organizatörler olarak dünya organı için sorunlara yol açabilecekti.
Singh, federasyonun karşı karşıya olduğu diğer idari ve mali kötü yönetim sorunlarının yanı sıra komisyon tarafından soruşturulan kadın milli kampçılara yönelik cinsel taciz ve görevi kötüye kullanma iddialarıyla karşı karşıya. Dahil olmak üzere birçok önde gelen güreşçi Bajrang PuniaVinesh Phogat, Sakshi Malik, Daha FazlaAnshu Malik ve Sangeeta Phogat geçen ay Jantar Mantar’da Singh’e karşı üç günlük bir ajitasyon düzenlemişti.