Hindistan Açık: ‘Ölüm çeyreği’ Kızılderililere karşı Kızılderililere sahip | Badminton haberleri

QasiM

Global Mod
Global Mod

Hindistan 1 Numara şekerleme CWG altın madalyalısıyla tanışmak için Laksya Şen Hindistan Açık tek erkekler ilk turunda; Kidambi Srikanth aynı çeyrekte yayınlanacak
YENİ DELHİ: Kader, tesadüf ya da AI (Yapay Zeka) saçmalıkları deyin, Hindistan’ın tek erkeklerde en iyi 2 raketle karşılaşması, büyük turnuvaların ilk turlarında çok sık karşılaşacak!
Geçen hafta Malezya Açık’ta, HS PrannoyHindistan’ın en yüksek sıradaki (dünyada 8. sırada yer alan) tek erkekler oyuncusu, 2022 Commonwealth Games altın madalyasıyla karşılaştı ve dünyanın 10 numarası Lakshya Sen.
Turnuvadan önce Prannoy tweet attı, “Lakshya, turnuva yazılımı tüm turnuvalarda sadece birbirimize karşı oynamamızı istiyor gibi görünüyor.”

@lakshya_sen, Görünüşe göre Turnuva Yazılımı tüm turnuvalarda sadece birbirimize karşı oynamamızı istiyor
😂
7… https://t.co/f4LgoXfyIX

— PRANNOY HS (@PRANNOYHSPRI) 1672205481000
2022’de Prannoy ile Lakshya arasında da beş çatışma yaşandı. Şu an itibariyle, Prannoy’un Malezya Açık’taki galibiyetinin ardından kafa kafaya maç 3-3.
Şaşırtıcı bir şekilde, 17-22 Ocak tarihleri arasında Delhi’deki Indira Gandhi Kapalı Stadyumu’nda düzenlenen yaklaşan Hindistan Açık Süper 750, ilk turda Prannoy’u Lakshya’ya karşı da görecek. bu Dünya Badminton Federasyonu‘ın yazılımı garip bir şekilde çalışıyor – Prannoy ve Lakshya farklı mahallelerde olamaz.
Tek erkekler çekilişinde ayrıca Prannoy ve Lakshya ile aynı yarıda bir başka Hintli daha var. Kidambi Srikanth dünyanın 1 numarası ve büyük adam turnuvalarında mücadele ediyor. Viktor Axelsen Danimarka, ilk turda. Srikanth, kafa kafaya oyunda Axelsen’in 3-9 gerisinde ve Hintli oyuncu, mevcut dünya ve Olimpiyat şampiyonunu geçmek için oyununu birkaç adım geliştirmek zorunda kalacak.
Lakshya, son Hindistan Açık tek erkekler şampiyonu. Bu, turnuvanın bir Super 500 turnuvası olduğu zamandı. Şimdi bir Super 750 turnuvasına yükseltildi ve rekabet çok daha zorlu.
Turnuvanın arifesinde TOI’ye konuşan Lakshya, “Ünvanımı korumaya çalışacağım. Super 750 veya Super 1000 turnuvasındaki her maç zordur. Kolay günler yoktur.” “Biz (o ve Prannoy) büyük turnuvalarda her zaman bu kadar erken karşılaşıyor olmamız çok yazık. Ama beraberlik böyle gidiyor ve bu maçı da diğer maçlar gibi almalı ve üzerinde çok fazla baskı yapmamalıyım.”
Olimpiyat gümüş madalyalı Tai Tzu Ying dışında, dünyanın en iyi oyuncularının tamamı turnuvaya tam katılım sağlayacak.
Tek bayanlarda, Hindistan’ın mücadelesine iki kez Olimpiyat madalyası sahibi liderlik edecek PV Sindu, Taylandlı Supanida Katethong’a karşı yarışacak. Saina Nehwal, Malezya Açık’ta Danimarkalı Mia Blichfeldt ile ilk tur karşılaşmasında sinirlerini üzerinden atmaya çalışacak. Saina, Malezya Açık’ın açılış turunda düşmüştü.
İlginç bir şekilde, her ikisi de Hindistan Açık’ın eski şampiyonları olan Saina ve Sindhu ilk iki raundu kazanırsa, çeyrek finalde karşı karşıya gelecekler. Bununla birlikte, Sindhu ve Saina arasındaki karşılaşma pek olası değil, çünkü Saina ilk tur maçını kazanırsa büyük olasılıkla Dünya 2 Numaralı Çinli Chen Yu Fei ile karşılaşacak.
Öte yandan Sindhu, Commonwealth Games’teki başarılı kampanyası sırasında yaşadığı stres kırılması nedeniyle 2022’nin son beş ayını kaçırdıktan sonra geri dönüş yapıyor. Malezya Açık’taki açılış maçını kaybetmişti, ancak yine Carolina Marin’den başkasına karşı rekabet etmesi gerekmedi.
Sindhu, TOI’ye “Bir sakatlıktan sonra hemen ritme girmek zor. Bunu maç maç alıyorum. Şu andan itibaren durumumdan memnunum,” dedi. “Umarım benim için (Hindistan Açık’ta) kötüden çok iyi günler olur.”
Sindhu ayrıca bir Super 750 turnuvası için “kalabalıkların grup halinde geleceği” ve iyi bir katılımın oyuncular için “çok heyecan verici” olacağı konusunda iyimserdi.
Tek bayanlarda yarışan diğer Hintliler arasında geçen yılın yarı finalistleri Aakarshi Kashyap ve Malvika Bansod yer alıyor.
Ancak liste başı birinci tur tek bayanlar karşılaşması, Marin ve Japonya’nın eski dünya şampiyonları olacak. nozomi okuhara. Marin ayrıca geçen yıl iki korkunç sakatlık geçirdikten sonra piste doğru ilerliyor. Sağ diz ÖÇB’sini (ön çapraz bağ) yırttı ve sol dizinde iki adet menisküs kırdı.
“Geçen yıl zordu ama bazen vücudun seni geride tutuyor. Kendime o kadar kızmıştım ki, olabildiğince çabuk iyileşmek için daha çok zorlamak istiyordum. Hem fiziksel hem de zihinsel olarak zordu. Şimdi anladım. İyileştim ve kendimden daha mutlu ve memnunum. Bu turnuvalarda daha çok oynayabilirim. Artık hiçbir oyuncudan korkmuyorum” dedi Marin.