NAGPUR: Hintli Büyükusta Gujarathi’ye bakın koşan siyah taşlarla dünya şampiyonu Magnus Carlsen’i şaşırttı profesyonel satranç ligi Salı günü. Genç Hintli Yogiler takım yıldızlarla dolu dizilişini yendi Kanada Satranç Brahları.
Hindistan 2. Vidit, Carlsen’i ilk kez rekabetçi bir oyunda yendi. Bunu yaparak, uzun süredir dünya şampiyonuna karşı zafer kazanmayı başaran birkaç Hintli oyuncu listesine katılıyor.
Vidit, Hintli Yogiler ekibine liderlik ediyor. Pro’da Satranç oynamak Salı gecesi lig maçında Hindistan takımı, Magnus, Aryan Tari, Razvan Preotu ve Jennifer Yu’ya karşı Vidit, Vaishali, Raunak ve Aronyak ile karşılaştı. Yogiler final turuna bir puan geride girdiler ve maçı geniş bir farkla kazanmaları gerekiyordu. Formata göre 8.5 puana ilk ulaşan takım oyunu kazanır. Ve Yogiler, Vidit’in en üstteki tahtada başı çekmesiyle, dört masanın hepsinde de kazanarak durumu tersine çevirdi.
Profesyonel Hızlı Çevrimiçi Satranç Ligi, chess.com tarafından işletilmektedir. Dünyanın her yerinden takımlar için bir numaralı çevrimiçi küresel satranç yarışmasıdır. Etkinlik, 16 takımın 150.000 $’lık ödül havuzundaki payları için hızlı oyunlar oynadığını görüyor. En iyi satranç oyuncuları Magnus Carlsen, Hikaru Nakamura, Caruana, Anish Giri ve MVL de kendi takımlarında oynuyor.Hintli Yogiler Chessbrah’ları yenerken Carlsen’i yenmek üzerine Vidit: “Bir şey daha az olasıysa ve o zaman gerçekleşir… https://t.co/vnC54WeGic
— chess24.com (@chess24com) 1677007630000
Vidit şunları söyledi: “Satranç KEÇİSİNİ yenmek harika bir duygu ve bundan daha iyi bir zaman dileyemezdim. Kritik anda göze çarpan bir galibiyet ve dört masada da kazanan takım, onu daha da özel kılıyor. Birkaç kez Magnus’u yenmeye çok yaklaştım ama bundan yararlanamadım. Sonunda yaptığım için mutluyum. Tüm oyuncularımıza, ekibe ve özellikle taraftarlarımıza teşekkür ederiz. Dünkü harika performansın ardından takımdaki herkesin havası çok iyi ve umarım bu sefer başarabiliriz.”
Nashik merkezli GM, dünyada 19. sırada yer alıyor ve ONGC için çalışıyor.Az önce GOAT, Dünya Şampiyonu Magnus Carlsen’i yendim!!https://t.co/Ym2w6svF6K
— Vidit Gujrathi (@viditchess) 1677004984000