Himachal Pradesh: Hükümet öğretmenleri harekete geçmek için özel dersler veriyor

ManK

New member
ŞİMLA: Fazladan para kazanmak için, çok devlet öğretmenleri Himaşal Pradeş’te özel dersler öğrencilerin evlerinde ve onları bilgilendirdikten sonra, eğitim departmanı nihayet bu tür öğretmenlere baskı yapmaya karar verdi. yayınlanan genelgede, Yüksek Öğretim Direktörü özel ders almanın HP Eğitim Yasası, 2012 Kural 2.7’yi ihlal ettiğini söyledi.
Ancak HP Education Code, 2012’nin oluşturulmasından on yıl sonra bile birçok öğretmen özel ders vermeye devam ediyor ve bu, müdürün mektubundan (Yüksek Öğrenim) anlaşılıyor. Amarjeet Sharma Öğretmenlerin özel derslere katılımı konusunda tüm müdür yardımcılarına gönderilmiştir.
Yüksek Öğrenim Müdürlüğü, ders veren öğretmenleri denetleme görevini kendi kurumlarının yöneticilerine verdiğinden, devlet okullarına atanan ve özel ders veren öğretmenlerin devletin gözünde toz olması kolay olmayacaktır.
Amarjeet Sharma mektubunda, devlet okullarındaki öğretmenlerin özel ders verdiğini fark ettiğini söyledi; bu, HP Eğitim Yasası 2012’nin 2.7 numaralı kuralının açık bir ihlalidir. Kural 2.7’nin devlet okullarındaki öğretmenlerin özel ders vermediğini açıkça belirttiğini söyledi özel ders vermek. Ayrıca, sıkı bir teyakkuz halinden ve öğrencileri özel derslere kaydolmaya zorlayan katı disiplin cezalarından öğretmenleri sorumlu tutmaktan bahsediyor.
Bu kuralın, okul saatlerinden önce veya sonra zayıf öğrenciler için özel antrenörlük sınıflarının düzenlenmesinin kurum başkanının ahlaki bir görevi olduğunu ve bu tür özel antrenörlük nedeniyle öğrencilerden hiçbir şey istenmemesi gerektiğini söylediğini söyledi. Tüm öğretmenlerden, öğrencileri öğrencilerin güvenini kazanacakları ve yeterliliklerini geliştirebilecekleri şekilde hazırlamaları bekleniyor.
Müdür yardımcılarına, tüm öğretmenlerin kurallara sıkı sıkıya uyması için kendi denetimleri altında görev yapan tüm eğitim kurumu müdürlerine gerekli talimatları vermeleri talimatını verdi. Yukarıdaki talimatlara uyulmaması durumunda ciddiye alınacağını ve ihlal edenler hakkında ilgili kurallar çerçevesinde gerekli işlemin yapılacağını söyledi.