Her sezon sıfırlandı, her sezon çıtayı hep yükseltmek istemişimdir: AB de Villiers | kriket haberleri

QasiM

Global Mod
Global Mod
YENİ DELHİ: T20 Cricket Daha Rekabetçi Hale Geliyor mu? Evet. Bu aynı zamanda daha talepkar hale geldiği anlamına mı geliyor? Muhtemelen.
İster Kane Williamson gibi bir vurucu, ister klas bir vurucu olsun Joe Havuç veya Virat Kohli gibi tam formatlı bir yıldız, en kısa format bu üretken oyuncuların bile geliştiğini gördü.
Ne de olsa, evrim geçir ya da yok ol, oyunun en kısa formatında alakalı kalmak için bugünlerde tüm kriketçilerin izlediği mantra gibi görünüyor.
Modern zaman kriketinde bir topa vuran oyuncu olarak gelişme hakkında kitap yazan bir adam, böylece parkın her yerine kelimenin tam anlamıyla şut atabilir ve Mr. 360, AB de Villiers’dir.
Güney Afrikalı kriket efsanesi konuştu TimesofIndia.com Geçenlerde bir röportajda ve genç pervasız vurucu olan yeni T20 vuruş hissi Suryakumar Yadav hakkında konuştu. Dewald Brevis, namı diğer Baby ABD, Joe Root ve Kane Williamson gibi oyuncuların T20I koşullarına uyum sağlamak için tekniklerini nasıl değiştirdiği ve çok daha fazlası. ABD, devam eden SA T20 yarışmasında yorum panelinin bir parçasıdır.
Suryakumar Yadav, oyunun en kısa formatında olağanüstüydü. IPL’de başka bir yıldız daha gördük – Dewald Brevis. Perküsyonlarında benzerlikler görüyor musunuz?
Hem Surya hem de Dewald’ın oyuna yaklaşımlarında benzerlikler var. İkisinin de çok niyeti var. Bowling oyuncularını alırken ikisi de oldukça agresif. Bowling oyuncularının yerleşmesine asla izin vermek istemiyorlar. Dewald elbette çok daha genç ve hala öğrenmesi gerekiyor. SKY çok tecrübeli. Oyununu bulmuştur. IPL oynadıktan ve Mumbai Kızılderilileri için iyi performans gösterdikten sonra uzun bir yol kat etti. İkisi de beni çok etkiliyor. İkisinin de geleceği parlak.

Embed-Surya-3001-TOI

Suryakumar Yadav (Twitter Fotoğrafı)
SKY’nin nispeten parlak bir geleceği var, ancak deneyimsizlik söz konusu olduğunda Dewald farklı bir ligde. O çok genç ve gidecek çok yolu var. Yetenekli olduğunu hepimize gösterdi. Sadece buna değer vermesi, zaman ayırması ve güçlü ve zayıf yönlerini anlaması gerekiyor. Ayrıca sadece beşinci viteste değil, birinci viteste nasıl vuracağını da anlaması gerekiyor. Bunların hepsini zamanla öğrenecektir.
Hem SKY hem de Dewald bende büyük bir etki bıraktı. SKY oyununu bir sonraki seviyeye taşıdı. Onun (SKY) gibi çıtayı yükseltebilecek oyuncuların olması oyun için harika.
T20I’lerde bazı alışılmışın dışında şutlar icat eden Joe Root ve Kane Williamson gibi klas oyuncular da var. T20 kriket giderek daha talepkar hale mi geliyor?
Oyuncu olarak gelişmek zorundasınız. Her zaman. Durağanlaşırsanız oyundan zevk alamaz, kendinizi ve takım arkadaşlarınızı hayal kırıklığına uğratırsınız. Sürekli bir kontrol yapılmalı, her sezon sıfırlanmalı – kriketim nerede, neyi başarmaya çalışıyorum ve nasıl geliştirebilirim.

Embed-Root-Williamson-3001-

Joe Root ve Kane Williamson
Bunu tüm kariyerim boyunca yaptım. Bu beni taze tuttu ve oyuna bağlı kalmamı sağladı. Her sezon çıtayı yükseltmek istemişimdir, sonunda artık oynamak istemediğimi hissettim ve çıtayı yükseltmek zordu (daha fazla).
Ancak bu oyuncuların (Root, Williamson, vb.) oyunu bir sonraki seviyeye taşıdığını, yeni şutlar bulduğunu, bowling oyuncuları üzerinde daha fazla baskı kurmanın yollarını bulduğunu ve bunun tersini görmek harika. Atıcılar vuruculara baskı yapmanın (daha yeni) yollarını bulur. Oyunun güzelliği bu. Asla durmaz. Daima gelişmek ve daha iyiye gitmek.
Oyunculardan her zaman bunu beklerim. Dünyanın en iyi oyuncusu olmak için yanıp tutuşan bir arzunuz varsa, oyununuzu geliştirmek için her zaman fikirler ve yeni yollar ararsınız.
Peki ya kaleciler? T20I kriketinde oynamak ne kadar zorlayıcı bir rol?
Bu (T20s) hızlı bir biçimdir. Oynarken saklamayı hep sevmişimdir. Her zaman daha iyi bir kale açısı elde ettiğinizden ve bir atıcının ne yapmaya çalıştığından emin olursunuz. Küçük kapıların kendilerine ve koşullarına iyi bir göz atıyorsunuz. Sallanmayı ve zıplamayı görüyorsunuz ve ne zaman vuracaksınız, bu bir bakıma ek bir fayda.

Embed2-ABD-3001-TOI

AB de Villiers (AFP Fotoğrafı)
Zorlayıcı bulmuyorum. Kesinlikle zorlayıcı değil. 20 üzeri bir oyun. Ertesi sabah kalktığınızda 2 gün sürerse deneme maçındaki gibi ağrınız olmaz. Dürüst olmak gerekirse bunun bir meydan okuma olduğunu düşünmüyorum (T20I’lerde kalmak).
Sadece keskin olmalısın; saha yerleşimlerini bilmeniz ve kaptanınıza (sahayı kurma konusunda) yardımcı olmanız gerekir. Bence sahip olunması gereken harika bir iş. Kaleciliğinizden çok fazla bilgi alabilir ve bunu takımınız için vuruş ve sayı koşularınıza uygulayabilirsiniz.