Haydarabad Üniversitesi’nin uydu kampüsünü kurun: Vinod Kumar

ManK

New member

HAYDERABAD: Telangana planlama kurulu başkan yardımcısı B Vincent Kumar Birlik Eğitim ve Beceri Geliştirme Bakanı Dharmendra Pradhan’ı şu çağrıda bulundu: uydu kampüsü (kampüs dışı) Haydarabad Üniversitesi içinde Karimnagar veya Telangana kırsalındaki yüksek öğrenim ekosistemini iyileştirmek için Warangal.
Salı günü sendika bakanına gönderilen bir mektupta, eski milletvekili Karimnagar veya Warangal, Telangana’nın kırsal ve marjinalize edilmiş öğrencileri tarafından erişilebilir ve Telangana eyaletinden gelen öğrencilere yüksek talep olduğu için çeşitli kurslarda ikamet kotaları sağlayabilir. kaliteli yüksek öğrenim ortaöğrenimini yatılı sosyal yardım okullarında ve Gurukulas’ta tamamlayan marjinal ve yoksul öğrencilerin. Eyalet hükümeti, Karimnagar veya Warangal’da uydu kampüsünün kurulması için gerekli tüm desteği sağlayacaktı.
Telangana’nın kurulmasından sonra, Andhra Pradesh de dahil olmak üzere birçok eyalette birçok yüksek öğretim kurumu vaat etmesine ve teslim etmesine rağmen, Telangana’daki merkez tarafından yeni bir eğitim kurumu kurulmadığını söyledi. Telangana eyaletinde tek bir Hindistan Yönetim Enstitüsü (IIM), Hindistan Bilim ve Eğitim Araştırma Enstitüsü (IISER) ve Tarım Üniversitesi yoktur. Andhra Pradesh Yeniden Yapılanma Yasası 2014’te bahsedilen Kabile Üniversitesi ve Bahçe Bitkileri Üniversitesi de Telangana’daki merkez tarafından başlatılmamıştır. AP durumunda bir HTE, bir NIT, bir IIM, bir IISER, bir Merkez Üniversitesi, bir Petrol Üniversitesi ve bir IIIT kurulurken. Merkez, Telangana halkına yüksek öğrenim alanında büyük bir haksızlık yaptı. Tüm Hindistan Tıp Bilimleri Enstitüsü (AIIMS), Telangana Hükümeti’nin sürekli çabaları ve takibi sonrasında tamamlandı.
Vinod, Haydarabad Üniversitesi’nin özellikle Telangana bölgesinin ihtiyaçlarını karşılamak için kurulurken, Telangana’nın fakülte ve idari pozisyonlardaki temsilinin bugün bile hayal kırıklığı yarattığını söyledi.