“Haydarabad Kriket Birliği’ni istedikleri gibi yönetmemi istediler”: Azharuddin rakiplerine saldırdı | kriket haberleri

QasiM

Global Mod
Global Mod

HAYDERABAD: Eskiden Haydarabad Kriket Derneği (HCA) Başkanı Mohammad Azharuddin Çarşamba günü, Yüksek Mahkeme’nin kriket organındaki seçim sürecini denetlemek için tek kişilik bir komisyon atama kararını memnuniyetle karşıladı.
“Mahkeme, HCA için iyi olacağı için Yargıç (retd) L Nageswara Rao’yu atamakla doğru karar verdi. Ama bu insanlar (rakipler) neden mutlu anlayamıyorum? Yanlış bir şey yapmadım. Aslında, bu insanlar şu anda endişelenmeli. Yolsuzlukla suçlananlar oldukları için incelenecekler, ”dedi Azhar ToI’ye.
Aleyhinde yapılan yorumlardan rahatsız olan Azhar, diğerlerinin yanı sıra eski HCA yetkilileri N Shivlal Yadav, Arshad Ayub, G Vinod ve K John Manoj’a karşılık verdi. “Bunca yıldır ne yaptıklarını herkes biliyor. Shivlal, Arshad ve Vinod, süreleri dolduğu için derneğe veya yönetim kuruluna katılamıyor. Haydarabad’da bu insanlar kriket için ne yaptı? ACB işine dahil miyim? Dernekte yanlış bir şey mi yaptım? Ben sadece bu beylerin yol açtığı pisliği temizlemek için elimden gelenin en iyisini yaptım” dedi.
“Shivlal’in tek yaptığı stadyumu inşa etmek ama hala bitmedi. Uluslararası maçlar alabilmemiz için pek çok şeyi düzeltmem gerekti. Orada olmasaydım, hiç maçımız olmazdı. Kişisel iyi niyet ve maçları Haydarabad’a getirdi. Aslında 4 ayda iki maç aldık. Yönetim kurulu benim aracılığımla derneğe para veriyor. Yönetim kurulu yetkilileriyle konuştuğumda HCA maç almıyor” dedi ve ekledi: “Yönetim kurulu, faturalardan memnun kalmazlarsa herhangi bir fonu serbest bırakmayacak.”
“Bu insanlar güce açlar ve artık güçleri olmadığı için derneğin başını belaya sokuyorlar. Zirve meclis üyeleri kendileri için problemler yarattılar. Beni nasıl askıya alabilirler? Onları askıya almamıştım. Ben sadece kendimi savunuyorum.
“Derneği istedikleri gibi yönetmemi istediler. Mümkün değil. İktidardayken hiç karışmadım. Neden teslimat yöntemime müdahale etsinler? Arkalarında bıraktıkları tüm pisliği temizlemeye çalıştım. Kulüp sahibi olmadan da yönetime girebileceğim için kulüple ilgilenmiyorum” dedi.
“Bu insanlar artık kulüplerine sahip çıksınlar. Neden mahalleden biri veya tek bir seçmen başkan veya sekreter olamıyor? Mevcut düzende olamıyorlar. Birden fazla kulüp HCA’nın lanetidir.
“Genel kurulda yaramazlık yapan onlar. Birine karşı dava mı açtım? Mahkemeye gidenler onlardır” dedi.
Azhar, Shivlal, Arshad ve diğer bazılarının yasadışı bir şekilde kulüpleri devraldığını söyledi. “Kulüpler birkaç kez el değiştirdi ve eski isimler yok oldu. Belediye kulüplerini çaldılar. Shivlal, Ranga Reddy bölge kulübünü devraldı ve kulüp yetkilileri ona karşı dava açtı. Arshad, günlük geliştirme ekibini çalmıştı. Kayıt nerede? Yaptıkları yanlışlar ortaya çıkacağı için Usta Sicilini vermek istemiyorlar” dedi.
“Kulüpler vs. hakkında tüm detaylara sahibim. Her şeyi rehberlik komitesine verdim, o da dernekteki hataları bulma konusunda mükemmel bir iş çıkardı – özellikle de seçmen kütüğüyle ilgili. Bir şeyleri açıklığa kavuşturmaya çalışıyordum ve bunda yanlış olan ne? HCA’yı rahatsız eden çeşitli sorunları çözmesi için bir ombudsman getirdiğimde, bu insanlar buna karşı çıktılar ve bana karşı karalayıcı bir kampanya başlattılar” dedi.
“İnsanlar liglerden falan bahsediyor. Göz yıkamaktan başka bir şey değil. John kriket için ne yaptı? Bu kişiler aslında rekabetin sulandırılmasından sorumludur. Yaptıklarından utanmalılar ve benim hakkımda konuşmamalılar. Susmalılar.
“Aslında, kriket oyuncularına yardım etmek için elimden geleni yaptım. Net seanslarına katıldım, oyuncularla konuştum ve onlara koçluk yaptım. Bunu daha önce bir başkan yaptı mı? Sadece güç ve parayla ilgileniyorlar. Ben bir kriket oyuncusuyum ve oyunculara yardım etmenin benim sorumluluğum olduğunu düşünüyorum” dedi.
“Ben bir diktatör değilim. Yönetimi elimden geldiğince yaptım. Yargıtay bana çekleri imzalama ve derneği yönetme sorumluluğunu vermişti, bu yüzden görev süresinden sonra devam ettim” dedi.