Hava Değişiklikleri Nagpur’da Bronşit, Viral Enfeksiyonlara Neden Olur | Nagpur Haberleri

HakikaT

Global Mod
Global Mod

NAGPUR: Değişen hava, şehirdeki tüm yaş grupları arasında bir viral enfeksiyon dalgasına neden oluyor. Şehir doktorları, neredeyse her ailenin birden fazla üyesinin enfekte olduğunu ve mevsim değişikliği nedeniyle ateş, yorgunluk, kusma, topallama ve bronşit şikayeti olduğunu söyledi. Bazı durumlarda Covid-19 testleri reçete ediliyor ama negatif çıkıyor.
Pediatrik yoğun bakım uzmanı Doktor Vivek Charde Son 15 günde çocuklarda viral enfeksiyonlarda ciddi bir artış olduğunu söyledi. “Solunum yolu enfeksiyonları ve bağırsak enfeksiyonları önemli ölçüde arttı. Bazı çocuklar da hastalığın erken evrelerinde oldukça hasta olurlar. Komplikasyonları önlemek için acil müdahaleye ihtiyaçları var” dedi.
Semptomlar sorulduğunda, Dr Charde şunları söyledi: “Kalıcı, tepkisiz öksürük, yüksek ateş, sulu ishal ve sık kusma sık görülen semptomlardır ve hemen tedavi edilmelidir. Hidrasyonun sürdürülmesi, sıcaklık kontrolü ve tokluğun izlenmesi özellikle önemlidir. Bu hastalıklara su kirliliği gibi diğer etkenlerden çok viral enfeksiyon neden olduğunu sözlerine ekledi.
Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Rajesh Swarnakar devam eden viral enfeksiyonları kalıcı olarak tanımladı. “Bu sefer viral enfeksiyonlu hastaların iyileşmesinin çok daha uzun sürdüğünü bulduk. İdeal olarak antibiyotik yazmıyorum ve semptomları yönetmek için salinle gargara yaparak buhar inhalasyonu öneriyorum. Ancak bazı durumlarda güçlü ilaçlara başvurmak zorunda kaldım.”
doktor Swarnakar teyit edilmiş bir nedeni yakınlaştırmanın da biraz zor olduğunu söyledi. “Hastalar Covid testine sıcak bakmıyor. Yani gerçekten bilgisiziz. Ayrıca solunum cihazına bağlanması gereken Influenza A & B hastalarım da vardı. Astımlı, alerjik, post-Covid hastalarında, KOAH’ta artan hava yolu aşırı duyarlılığı nedeniyle alıcı taraf var. Hafif Kovid hastaları bile acı çekiyor” dedi.
Dahiliye Uzmanı Dr. Mohan Nerker ayrıca farklı yaş gruplarında viral enfeksiyon vakalarında ani bir artış gözlemlemiştir. “Bronşit, ses değişikliği, ses kısıklığı, üst ve alt solunum yolu enfeksiyonları sık görülen şikayetlerdir. Bir üye enfekte olursa, ailedeki diğer kişilere bulaşır” dedi.
Enfeksiyon hastalıkları uzmanı Doktor Ashwini Tayade, viral bir enfeksiyonun birçok hastada bronşite neden olduğunu söyledi.