Haroon Rasheed, Pakistan Cricket’in Baş Seçmeni Oldu | kriket haberleri

QasiM

Global Mod
Global Mod

KARACHI: Pakistan’ın eski topa vuran oyuncusu Harun Raşit ulusal seçim komitesinin baş seçmeni olarak atandı.
Najam Sethibaşkanı Pakistan kriket Kurul (PCB), Pazartesi günü Lahor’da gazetecilere verdiği demeçte, Haroon’un yeni seçim komitesine liderlik edeceğini ancak kalan üyelerin daha sonra belirleneceğini söyledi.
69 yaşındaki Haroon da 22 Aralık’ta kurulun patronu Başbakan Shahbaz Sharif tarafından PCB’ye liderlik etmesi için 14 üyeli kriket yönetimi komitesine seçildi.
Sethi, “Haroon artık yönetim komitesinden istifa etti çünkü artık baş seçici o olduğu için bir çıkar çatışması istemiyoruz” dedi.
Pakistan için 23 Test ve 12 ODI oynayan Haroon, geçen yıl PCB’nin Yüksek Performans Merkezi müdürü olarak emekli olmuştu.
Ana kadro, kıdemli ve genç takımların menajeri ve ayrıca kıdemli ve genç takımların baş koçu dahil olmak üzere yönetim kurulunda birçok başka pozisyonda bulundu.
Kriket yönetimi komitesi, iktidarı aldıktan kısa bir süre sonra Shahid Afridi’yi geçici baş seçici olarak atamıştı ve Sethi onun uzun vadeli olarak devam etmesini istemişti, ancak eski çok yönlü oyuncu, vakfına ve hayır işlerine birçok taahhüdü olduğu konusunda ısrar ederek bunu reddetti. .
Sethi ayrıca, müzakerelerin miki arthur Hala devam ediyordu ve önümüzdeki iki veya üç gün içinde Pakistan takımının yeni baş antrenörü hakkında son bir açıklama yapılacaktı.
“Mickey ile doğrudan görüşmelerde bulunduğumu ve bence tartışmaların yüzde 90’ını açıklığa kavuşturmak istiyorum. Pek çok alanı ele aldık ve yakında size iyi haberler verebileceğiz.”
“Mickey geldiğinde kendi takımını kuracak ve biz onlara sadece ne kadar ödeyeceğimizi öğreneceğiz ve bu mesele 2-3 gün içinde çözülecek.”
Arthur ayrıca 2016 ile 2019 yılları arasında Pakistan’ın baş antrenörüydü ve sözleşmesi Dünya Kupası’ndan sonra başkan Ehsan Mani’nin yönetim kurulu tarafından yenilenmedi.
Arthur şimdi bir İngiliz ilçesi olan Derbyshire ile çalışıyor.