Bu, eyalet eğitim konseyi tarafından açıklandı. Gunotsav 2.0 Salı günü eyaletteki 11 ilkokulun 90 veya daha fazla puan aldığı ilk aşamadan elde edilen sonuçlar. Gunotsav devletin ilkokullarını sonuçlar dahil 10 farklı parametre üzerinden değerlendiren yıllık bir derecelendirme sürecidir.
İlk etabın sonucu, yeşil bölgede 1.256 okul, kırmızı bölgede 1.036 okul ve siyah bölgede 14 okul olmak üzere toplam 12.184 okulu içeriyordu. Okullar, yeşil bölge okulları 75 puanın üzerinde en iyi performans gösteren okullar, sarı bölgede 51-75 puan alan okullar, kırmızı bölgede 25-50 puan alan okullar ve en iyi performans gösteren okullar olmak üzere üç renk bölgesine ayrılmıştır. 25 puandan daha az puan alan en kötü performans gösterenler siyah bölgeye yerleştirilir.
Yeşil bölge, üstte 4 yeşil bölge olmak üzere dört kategoriye ayrılmıştır. Sonuçlara göre yeşil bölgede 11 okul – 4, yeşil bölgede 81 okul – yeşil bölgede 3, 329 okul – 2 ve yeşil bölgede 835 okul – 1 yerleştirildi.
Sonuçlar, yeşil bölgenin 11’inin – Ahmedabad ve Dholka’dan iki okul dahil 4 okulun %90 veya daha fazla puan aldığını gösterdi. Surat’tan üç okul ilk etabın sonuçlarını geride bıraktı.
Eyalet eğitim bakanlığına göre, bu yıl yaklaşık 32.000 devlet ilkokulu teftiş edildi. Gunotsav ilk kez 2009’da sahnelendi ve 2019’da ikincisi başladı.
Sonuçlar, ülkedeki ilköğretim okullarının 57’sinin Ahmedabad Kent Konseyi yeşil bölgede, 128 okul ise sarı bölgede yaptı. Ahmedabad’da hiçbir okul kırmızı veya siyah bölgede derecelendirilmedi. Eyaletteki sekiz belediye okul kurulunun tamamında, Ahmedabad Belediye Kurulu okulları en iyi performansı gösterdi.