Gujarat Kurul Sınavları 2023: Okul müdürleri kurul sınav merkezlerini yönetiyor

ManK

New member

Gujarat Orta ve Yüksek Orta Öğretim Kurulu (GSHSEB) çarşamba günü genelge yayınlayarak meclisin final sınavı için seçilen okulun okul müdürünün merkeze başkanlık etmesi talimatını verdi. 10. Sınıf, 12. Sınıf final sınavları 14-29 Mart tarihleri arasında eyalet çapında yapılacaktır.
Genelge, 10. sınıf ve 12. sınıf final sınavı için okulun sınav merkezi olarak seçilmesi durumunda, merkezlerden birinin yönetiminden okul müdürünün sorumlu olacağını belirtmektedir.
Genelge, müdür veya kıdemli öğretmenin, aile üyelerinden hiçbirinin okullarında sınava girmediğini yazılı olarak onaylaması gerekeceğini söylüyor. Aileden birinin aynı merkezde sınava girmesi halinde, bu okulların müdür ve kıdemli öğretmenlerine diğer sınav merkezlerinde görev verilir.
Genelge, müdür veya kıdemli öğretim görevlisinin, sınav görevi olan öğretmenleri ve diğer personeli atamak zorunda kalacağını belirtir. Sınav merkezlerinin yönetiminden sorumlu müdür veya öğretmen, sınavların sorunsuz geçmesini ve herhangi bir usulsüzlük yapılmamasını sağlamakla yükümlüdür. Kurul, tüm müdürlere bu görev için ilçe eğitim görevlisinden onay almaları talimatını verdi.